Καιρός

28 Μαρτίου 2020 07:02

Καιρός: σποραδικές καταιγίδες και χιόνια το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος.. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Άστατος θα είναι το Σάββατο ο καιρός, με τοπικές βροχές και -κυρίως στα δυτικά και στο Αιγαίο- με σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ, που θα γίνουν βαθμιαία δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Για την Αττική προβλέπεται άστατος καιρός, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες και με τοπικές βροχές, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Θα πνέουν δυτικών-βορειοδυτικών διευθύνσεων άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα πιθανώς με μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3-5 μποφόρ, βαθμιαία μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, έως 09-10 βαθμούς).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και μέχρι το απόγευμα με σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Θα πνέουν νότιοι-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι, στα βόρεια θα εξασθενήσουν, ενώ στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς. Το θερμόμετρο θα δείξει από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, έως 12-13 βαθμούς).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται άστατος καιρός, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην αρχή της ημέρας στις Σποράδες και στην Εύβοια. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν, ενώ στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο θα στραφούν σε δυτικούς, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κατά διαστήματα. Θα πνέουν δυτικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα βόρεια θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Για την Κυριακή προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, τοπικά στα νότια 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ