Καιρός

30 Μαρτίου 2020 06:04

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Μικρή βελτίωση το πρωί αλλά επιδείνωση κυρίως το βράδυ σε αρκετές περιοχές της χώρας. Αναλυτική πρόγνωση.

-

Αρχικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Δευτέρα, αλλά τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα που τη νύχτα θα ενταθούν. Κατά τόπους περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Αρχικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Αττική και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος αναμένεται, επίσης, ο καιρός στην Μακεδονία και την Θράκη, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίο και μόνο στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Ωστόσο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Τις βραδινές ώρες από τα νοτιοδυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο και τη νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου και μόνο στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Τις βραδινές ώρες στα νότια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη νότια Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου, όμως στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στην Κρήτη και βαθμιαία στις Κυκλάδες. Τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός αρχικά θα είναι αίθριος και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, ενώ στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, που τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μόνο στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για την Τρίτη 31/3/2020 στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο, την Αττική, τη νότια Εύβοια και τη νότια νησιωτική χώρα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα κατά τόπους έντονα στη νότια νησιωτική χώρα. Στην υπόλοιπη χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις που βαθμιαία στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, οι οποίες το βράδυ θα περιοριστούν στα βόρεια. Επίσης, ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά ανατολικοί 5 με 6 και το πρωί τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι και θα εξασθενήσουν και στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.?

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ