Υγεία - Περιβάλλον

02 Απριλίου 2020 17:05 Τελευταία ενημέρωση : 02 Απριλίου 2020 17:31

Κορονοϊός: Πάνω από 50 οι νεκροί στην Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Θρήνος για τον πατέρα τεσσάρων παιδιών. Ακόμη δύο συμπολίτες μας έχασαν την ζωή τους σήμερα. "Θρίλερ" με το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Κορονοϊός: Πάνω από 50 οι νεκροί στην Ελλάδα
-

Ένας 51χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών από την Καστοριά κατάληξε το βράδυ της Τετάρτης από επιπλοκές του κορονοϊού, μετά από μέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Ο καθηγητής, που είχε υποκείμενο νόσημα το 7ο θύμα από την Καστοριά, δήμοι της οποίας έχουν τεθεί σε καραντίνα, λόγω της ευρείας διασποράς του ιού.

Το μεσημέρι της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι δυστυχώς κατέληξε και μια 76χρονη από την περιοχή της Φουστανης Πέλλας, η οποίοα απο το βράδυ της Τετάρτης έχει τεθεί σε καραντίνα. Η άτυχη γυναίκα νοσηλευόταν στο νοσοκομειο της Εδεσσας, όιπου εξέπνευσε το πρωί, λόγω επιπλοκών του κορονοϊού. Αυτό ήταν το 52ο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας.

Νωρίς το απόγευα,  καταγράφηκε ο 8ος θάνατος στην Καστοριά, καθώς κατέληξε μια 90χρονη απο το χωριό Χρυσή, η οποία νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. Αυτό ήταν το 53ο θύμα του κορονοϊού στη χώρα μας.Ήταν 

Σύμφωνα με τη χθεσινή, τελευταία, ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα, λοιμωξιολόγου επικεφαλής του υπουργείου Υγείας, τα κρούσματα στη χώρα μας έχουν φτάσει τα 1415, ενώ σήμερα επιβαιώθηκε κρούσμα του κορονοϊού στη Μύκονο, το πρώτο στο νησί. Η αεροδιακομιδή της γυναίκας θα γίνει μέσα στην ημέρα και με ειδική κάψουλα, ενώ ήδη ιχνηλατούνται οι επαφές της.

Είκοσι θετικά κρούσματα βρέθηκαν και στον προσφυγικό καταυλισμό της Ριτσώνας, όπου ζούσε η γυναίκα που διαπιστώθηκε θετική μετά τον τοκετό της, στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα. Και οι 20 έχουν τεθεί σε καραντίνα. Ακόμα μία γυναίκα από Αφγανιστάν, η οποία φιλοξενείται σε καταυλισμό στο Κιλκίς βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μετά τον τοκετό στο νοσοκομειο του Κιλκίς. Και σε αυτήν την περίτπωση ιχνηλατούνται οι επαφές της.

Ακόμη, επιβεβαιώθηκαν περισσότερα απο 120 κρούσματα στο πλοίο που ειναι αρόδου στον Πειραιά, προκαλώντας "πονοκέφαλο" στις Αρχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ