Καιρός

06 Απριλίου 2020 06:02

Καιρός: βροχές, σποραδικές καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Που θα πέσουν χιόνια. Που θα είναι πιο ισχυρά τα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Την Δευτέρα, στα ανατολικά αναμένονται βροχές, κυρίως στη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και από το βράδυ στα ορεινά της Κρήτης. 

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά, 5 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 7 με 9 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 10 μποφόρ, ενώ μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Στην Αττική αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα). Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς βροχές μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βορειοδυτικοί διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.  

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές έως τις προμεσημβρινές ώρες, κυρίως στα θαλάσσια και τα παραθαλάσσια τμήματα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά που από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 7 με 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 03-05 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές μικρής έντασης. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 4-5 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, με βροχές τοπικά έντονες στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Θεσσαλία και στην ανατολική Στερεά. Από το απόγευμα τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, που τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 7 με 9 μποφόρ, μέχρι το μεσημέρι στα βόρεια, έως 10 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες και τη νύχτα με χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην Κρήτη θα ενταθούν. Στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 7 με 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 6-7 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν κατά τόπους έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στα βόρεια θα εξασθενήσουν ενώ στα νότια θα ενταθούν. Στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 8 με 9 μποφόρ, τοπικά 10 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Στα νότια θα πνέουν άνεμοι νότιων διευθύνσεων, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα). 

Ο καιρός την Τρίτη

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στην Κρήτη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ενώ από το μεσημέρι στα βόρεια ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, με ένταση στα δυτικά 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ, στο Αιγαίο 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και στα βόρεια ηπειρωτικά, τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ