Οικονομία

08 Απριλίου 2020 10:20 Τελευταία ενημέρωση : 08 Απριλίου 2020 22:19

Σταϊκούρας για Eurogroup: υπάρχουν ακόμα διαφορές...

Διάβασέ μου το...

Η εκτίμηση του υπουργού Οικονομικών για το αποτέλεσμα του Eurogroup, που συνέρχεται εκ νέου την Πέμπτη...

Σταϊκούρας για Eurogroup: υπάρχουν ακόμα διαφορές...
-

Υπάρχουν ακόμα διαφορές μεταξύ των κρατών - μελών της ευρωζώνης, παρά τη σημαντική πρόοδο, αλλά εκτιμάται ότι θα καλυφθούν έως αύριο. Αυτό δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την ολονύκτια συνεδρίαση του Eurogroup που διακόπηκε για να συνεχιστεί αύριο, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η συνεδρίαση του Eurogroup δεν κατέληξε σε συμφωνία, παρά το γεγονός ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος πάνω σε ένα πιο φιλόδοξο πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και τη μετέπειτα ανάταξη της οικονομίας. Υπάρχουν ακόμα διαφορές, οι οποίες εκτιμάται ότι θα καλυφθούν μέχρι αύριο» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι η τηλεδιάσκεψη διεκόπη, μετά από 16 ώρες συζητήσεωνΟ πρόεδρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Μάριο Σεντένο, γνωστοποίησε ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία, παρά το ότι οι διαπραγματεύσεις του Eurogroup συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

"Η οξυμένη διαπάλη των αστικών κυβερνήσεων εντός της ΕΕ, για τον επιμερισμό των βαρών της νέας κρίσης, δεν μπορεί να κρύψει ότι όλοι μαζί συμφωνούν ότι το λογαριασμό, τα νέα δάνεια και τους μηχανισμούς στήριξης, θα πληρώσουν πάλι οι λαοί, για να ανακάμψει η κερδοφορία του κεφαλαίου. Επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι η ΕΕ δεν είναι μια συμμαχία λαών, αλλά ανταγωνιζομένων μεταξύ τους κρατών, που ιδιαίτερα σε συνθήκες κρίσης δείχνουν τις αρπαχτικές ορέξεις ανάμεσα τους και κυρίως απέναντι στους λαούς" τονίζει το ΚΚΕ.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ