Καιρός

10 Απριλίου 2020 06:05

Ανοιξιάτικος καιρός την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Που αναμένονται τοπικές συννεφιές. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Την Παρασκευή, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, στα δυτικά με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι,4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια και ανατολικά, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 04 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 2 με 4 μποφόρ, τοπικά στην κεντρική Μακεδονία το πρωί βορειοδυτικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 03-05 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ, στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο, 02-04 βαθμούς χαμηλότερα). 

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 05 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Ο καιρός το Σάββατο του Λαζάρου

Για το Σάββατο του Λαζάρου προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, ενώ πρόσκαιρα θα συννεφιάσει κατά τόπους και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά, τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση στα δυτικά 2 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και σε αρκετές περιοχές θα φτάσει τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή των Βαΐων

Την Κυριακή των Βαΐων, στα βορειοανατολικά αναμένονται νεφώσεις με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα φυσούν βοριάδες, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο πρόσκαιρα κατά τόπους 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ