Υγεία - Περιβάλλον

12 Απριλίου 2020 18:02 Τελευταία ενημέρωση : 12 Απριλίου 2020 22:42

Θετικό στον κορονοϊό παιδάκι ενός έτους

Διάβασέ μου το...

Το νεότερο σε ηλικία κρούσμα στην περιοχή της Ξάνθης, όπου μετέβη εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Θετικό στον κορονοϊό παιδάκι ενός έτους
-

Θετικό στον κορονοϊό διαγνώστηκε ένα παιδί μόλις 15 μηνών στην Ξάνθη.  

Το παιδάκι μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης καθώς εκτός από τον COVID-19, αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας και παρακολουθείται εκεί από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.  

Συγγενείς του παιδιού, έχουν ήδη υποβληθεί σε σχετικές δειγματοληπτικές εξετάσεις, για να διαπιστωθεί εάν είναι και αυτοί φορείς του ιού.  

Το βρέφος 15 διέμενε σε οικισμό Ρομά του Δροσερού. Τη Δευτέρα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τα μέτρα που θα παρθούν προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω μετάδοση του κορονοϊού στον οικισμό όπως δήλωσε, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης εμπλεκόμενων φορέων, υγειονομικών και διοικητικών παραγόντων, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ξάνθης υπό την προεδρία του υφυπουργού. 

Οπως εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς πρόκειται για μια περιοχή με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και με πολλούς θύλακες της νόσου που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο. Υπογράμμισε επίσης ότι αύριο το μεσημέρι, οπότε και θα ολοκληρωθεί η δειγματοληπτική διαδικασία εντός του οικισμού, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις. 

Το βρέφος είναι για το νεότερο από τα κρούσματα κορονοϊού, που καταγράφεται στην περιοχή, την ίδια στιγμή, που εντοπίστηκαν 3 κρούσματα COVID-19, σε κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου της Ξάνθης.  

Οι κλινικές έχουν απολυμανθεί και ακολούθησε έλεγχος στο προσωπικό, που ήρθε σε επαφή με τους ασθενείς, ωστόσο η εξάπλωση του κορονοϊού στην περιοχή φαίνεται πως συνεχίζει να προκαλεί έντονο προβληματισμό.   

ΠΗΓΗ: xanthinea.gr 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ