Πολιτική

12 Απριλίου 2020 18:28 Τελευταία ενημέρωση : 12 Απριλίου 2020 20:55

Ο Χαρδαλιάς ζήτησε παρέμβαση Εισαγγελέα για ιερείς που προσέφεραν την Θεία Κοινωνία σε πιστούς

Διάβασέ μου το...

Έντονη η αντίδραση του Υφυπ. Πολιτικής Προστασίας. Έρευνα διεξάγεται από την Αρχιεπισκοπή για το περιστατικό, μετά τις φωτογραφίες και τα δημοσιεύματα.

Ο Χαρδαλιάς ζήτησε παρέμβαση Εισαγγελέα για ιερείς που προσέφεραν την Θεία Κοινωνία σε πιστούς
-

Aμεση παρέμβαση Εισαγγελέα ζήτησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς για περιστατικά με καταγγελίες για ιερείς οι οποίοι, παρά τις σχετικές απαγορεύσεις της Πολιτείας, παρατύπησαν και προσέφεραν την Θεία Κοινωνία σε πιστούς.

Ο ένας εκ των ιερεών μάλιστα, σύμφωνα με φωτογραφίες και δημοσιεύματα, κοινώνησε ορισμένους πιστούς απο την πίσω πόρτα του ναού, στο Κουκάκι.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, "μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα 12 Απριλίου 2020 σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νικος Χαρδαλιας προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 

“Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”.

Επικοινωνία Τσιάρα με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα επικοινώνησε, σήμερα το απόγευμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Τσιάρας και τα για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, τόσο στο Κουκάκι όσο και στην Κέρκυρα και ζήτησε να ερευνηθούν από τους αρμόδιους Εισαγγελικούς λειτουργούς τα πραγματικά περιστατικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στους Εισαγγελείς, οι οποίοι θα επιτελέσουν πλήρως τα καθήκοντά τους.



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ