Κοινωνία

18 Απριλίου 2020 12:05 Τελευταία ενημέρωση : 18 Απριλίου 2020 15:54

Μάσκες και αντισηπτικά σε γηροκομεία της Αττικής από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ

Διάβασέ μου το...

Κλιμάκια εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ διένειμαν περίπου 30.000 μάσκες και 1.500 επιτραπέζιες αντισηπτικές συσκευασίες για την προστασία των ηλικιωμένων.

Μάσκες και αντισηπτικά σε γηροκομεία της Αττικής από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΕΔΣΝΑ
-

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, Περιφέρεια Αττικής και ΕΔΣΝΑ παρέδωσαν σε 141 γηροκομεία σε όλη την Αττική χιλιάδες μάσκες και αντισηπτικό υλικό.

Ειδικότερα κλιμάκια εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ από την Μ. Πέμπτη μέχρι και σήμερα Μ. Σάββατο διένειμαν περίπου 30.000 μάσκες και 1.500 επιτραπέζιες αντισηπτικές συσκευασίες για την προστασία των ηλικιωμένων, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που απασχολείται στις συγκεκριμένες δομές.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: «Σε αυτή τη δύσκολη εθνική μάχη που δίνει η χώρα απαιτείται συστράτευση και έμπρακτη αλληλεγγύη απ΄όλους μας. Η προστασία των ηλικιωμένων που ανήκουν στον ευάλωτο πληθυσμό μας, των ιατρών αλλά και των νοσηλευτών που προσφέρουν με υψηλό αίσθημα καθήκοντος τις υπηρεσίες τους, βρίσκονται στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων μας. Σε αυτό το πλαίσιο ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας τους, με όσα μέσα διαθέτουμε και θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους, μέχρι να βγούμε όλοι νικητές από αυτή τη μάχη. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εργαζόμενους του ΕΔΣΝΑ, οι οποίοι συστρατεύθηκαν σε αυτή την προσπάθεια και ανταποκρίθηκαν με θέρμη».

Υγειονομικό υλικό - γηροκομεία -  Περιφέρεια

Υγειονομικό υλικό - γηροκομεία -  Περιφέρεια

Υγειονομικό υλικό - γηροκομεία -  Περιφέρεια

Η Πανελλήνια Ένωση Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΠΕΜΦΗ) ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Αττικής που επέδειξε έμπρακτα την έννοια της υγειονομικής αλληλεγγύης διανέμοντας μεγάλο αριθμό μασκών και επιτραπέζιων αντισηπτικών, σε όλες ανεξαιρέτως τις δομές φιλοξενίας Ηλικιωμένων της Αττικής.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου: «Γνωρίζουμε όλοι ότι οι δομές αυτές θα πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια τους στη μάχη απέναντι στην πανδημία, ίσως για αρκετούς μήνες ακόμα και σίγουρα είναι οι τελευταίες που θα επιστρέψουν στην προηγούμενη κανονικότητα.

Σε αυτόν τον μακρύ δρόμο είναι πολύ σημαντικό να νοιώθεις την πολιτεία συνεργάτη και βοηθό αυτής της προσπάθειας και για πρώτη φορά τα τελευταία 40 χρόνια να μην ξεχωρίζει ιδιωτικά και φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Μία λέξη συνοψίζει αυτό που έγινε αυτή την εβδομάδα, και είναι η αποτελεσματικότητα.

Με προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη κ. Πατούλη, ξεπεράστηκαν οι οποιεσδήποτε γραφειοκρατικές δυσκολίες σε ελάχιστο χρόνο και η ιδέα έγινε πράξη μέσα σε 3 μέρες.

Είναι μια πράξη που ζητάμε να βρει μιμητές και στις άλλες Περιφέρειες και ελπίζουμε με αυτό το κλίμα συνεργασίας να μας βρει ο τελικός απολογισμός με ελάχιστες απώλειες».