Κοινωνία

22 Απριλίου 2020 08:33 Τελευταία ενημέρωση : 22 Απριλίου 2020 16:50

Κρανίδι: σαρωτικοί έλεγχοι και τεστ για κορονοϊό σε πολίτες

Διάβασέ μου το...

Το πρώτο κρούσμα είχε γίνει γνωστό στις 6 Μαρτίου, τόνισε στον ΑΝΤ1 η ξενοδόχος. Μόνο χθες το βράδυ ελήφθησαν 170 δείγματα. Στο Κρανίδι και σήμερα ο Χαρδαλιάς.

Κρανίδι: σαρωτικοί έλεγχοι και τεστ για κορονοϊό σε πολίτες
-

Συναγερμός έχει σημάνει στο Κρανίδι μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων κορονοϊού σε δομή μεταναστών.

Τα τεστ στην περιοχή συνεχίζονται, καθώς όπως τόνισε στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Γ. Γεωργόπουλος μόνο χθες το βράδυ ελήφθησαν δείγματα από 170 άτομα.

Πρόκειται για εργαζομένους σε τοπικές επιχειρήσεις και τράπεζες, αστυνομικούς και άλλους κατοίκους της περιοχής, με τους οποίους είτε είχαν επισκεφθεί οι αλλοδαποί που διαμένουν στη δομή, είτε είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου, όπου διαμένουν οι αλλοδαποί, κα Τορτοπίδου, τόνισε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ότι το πρώτο κρούσμα στην περιοχή είχε γίνει γνωστό από τις 6 Μαρτίου.


Στο Κρανίδι βρέθηκε από την πρώτη στιγμή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, καθώς και τον γενικό γραμματέα υποδοχής αιτούντων άσυλο, Μάνο Λογοθέτη. Ο κ. Χαρχαλιάς μάλιστα βρέθηκε και σήμερα, από νωρίς το πρωί, στην περιοχή.


Στη δομή μεταναστών εφαρμόζεται ήδη απαγόρευση κυκλοφορίας από 8:00 το βράδυ έως τις 8:00 το πρωί για 14 ημέρες. Παράλληλα, στο σημείο έφθασε το πρωί και μια κλούβα των ΜΑΤ για προληπτικούς λόγους.

Εξάλλου, πραγματοποιείται σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας στις 13:30 παρουσία του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, ο Προέδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Τάσος Μαντάγαρης. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο συντονισμός των δράσεων των δύο Υπουργείων σε θέματα Δημόσιας Υγείας, που αφορούν στους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι βρίσκονται σε δομές φιλοξενίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ