Υγεία - Περιβάλλον

25 Απριλίου 2020 07:19

Μπίνης στον ΑΝΤ1: στο Περιστέρι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό

Διάβασέ μου το...

Τι καταγγέλλει συγγενής νεφροπαθούς στον ΑΝΤ1 για πλημμελείς ελέγχους. Αποκάλυψη από τον Γιάννη Μαρακάκη για καταδίκες στελεχών της Κλινικής «Ταξιάρχαι».

Μπίνης στον ΑΝΤ1: στο Περιστέρι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό
-

 

«Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής έρευνα, υπάρχουν ευρήματα που δείχνουν ότι δεν τηρήθηκαν όσα προβλέπονται από τα πρωτόκολλα και τις σχετικές οδηγίες για τον κορονοϊό», τόνισε ο Άγγελος Μπίνης, Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 για την έρευνα που ξεκίνησε την Πέμπτη στην Κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, μετά την αποκάλυψη δεκάδων κρουσμάτων κορονοϊού και δυστυχώς την κατάληξη τριών ασθενών. 

Παράλληλα, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης διευκρίνισε ότι η Εισαγγελική Αρχή κινήθηκε γρήγορα σε ότι αφορά την Κλινική «Ταξιάρχαι», διευκρινίζοντας ότι προβλέπονται διώξεις «σε βαθμό κακουργήματος, για διάδοση επικίνδυνης ασθένειας που έχει επιφέρει και θάνατο», ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχουν και τελεσίδικες αποφάσεις για προηγούμενα περιστατικά και την αντιμετώπιση τους από τα στελέχη της εν λόγω κλινικής. 

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο κ. Κώστας, γιός νεφροπαθούς που κάνει αιμοκάθαρση στην Κλινική στο Περιστέρι, είπε ότι το προσωπικό φορούσε γάντια και στολές, επεσήμανε όμως ότι γινόταν πλημμελής έλεγχος σε όσους έμπαιναν στην Κλινική, ασθενείς ή συνοδούς, αναφέροντας ότι υπήρχε και δεύτερη είσοδος στην Κλινική, ιδίως για πρόσβαση στην μονάδα αιμοκάθαρσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ