Πολιτική

01 Μαΐου 2020 10:10 Τελευταία ενημέρωση : 01 Μαΐου 2020 21:03

Πρωτομαγιά: ο Κουτσούμπας τίμησε τους εκτελεσμένους στην Καισαριανή

Διάβασέ μου το...

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατάθεσε στεφάνι στην μνήμη τους. Τι είπε για τον φασιμό και τον καπιταλισμό. Τι δήλωσε στις συμβολικές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.

Πρωτομαγιά: ο Κουτσούμπας τίμησε τους εκτελεσμένους στην Καισαριανή

«Αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στους 200 κομμουνιστές που εκτελέστηκαν από τους φασίστες κατακτητές, εδώ στην Καισαριανή, την Πρωτομαγιά του 1944», ανέφερε μετά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο που υπάρχει στην περιοχή, ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συμπλήρωσε, «συνεχίζουμε τον αγώνα τους, συνεχίζουμε για τα ιδανικά τους, μέχρι την οριστική ανατροπή του καπιταλισμού γέννημα θρέμμα του οποίου είναι ο φασισμός. Καλή δύναμη, χρόνια πολλά».

Αμέσως μετά ο κ. Κουτσούμπας παρέστη στις συμβολικές συγκεντρώσεις σωματείων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στο κέντρο της Αθήνας. 

Σε δήλωση του, ανέφερε «Αυτή την εργατική Πρωτομαγιά του 2020 τη γιορτάζουμε μέσα στις ειδικές, δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορονοιού αλλά με το βλέμμα όλων μας στραμμένο την επόμενη μέρα κατά την οποία θα έρχεται στην επικαιρότητα όλο και πιο επιτακτικά το βασικό δίλημμα, το βασικό ερώτημα που χρειάζεται απάντηση: Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα; Εμείς απαντάμε σοσιαλισμός».

«Χρειάζεται μια νέα κοινωνία δίκαιη, με την εργατική τάξη, το λαό πραγματικά στην εξουσία. Για να προστατεύει την Υγεία του λαού, για να υπάρχει ευημερία στον ελληνικό λαό. Καλή δύναμη, καλό κουράγιο σε όλους και όλες. Χρόνια πολλά», κατέληξε ο ΓΓ του ΚΚΕ.ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ