Οικονομία

20 Μαΐου 2020 18:14 Τελευταία ενημέρωση : 20 Μαΐου 2020 21:43

Σταϊκούρας, Γεωργιάδης, Βρούτσης, Θεοχάρης: Η εξειδίκευση των μέτρων

Διάβασέ μου το...

Οι Υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Τουρισμού αναλύουν τα μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων.

Σταϊκούρας, Γεωργιάδης, Βρούτσης, Θεοχάρης: Η εξειδίκευση των μέτρων

Το σχέδιο της Κυβέρνησης που θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες για εργασία, οικονομία και τουρισμό ανακοίνωσε, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Το σχεδιο εξειδίκευσαν σε παρουσίαση στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, οι Υπουργοί Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

O Χρήστος Σταϊκούρας παρουσίασε τα 15 μέτρα αξίας 24 δις για την οικονομία. Το σχέδιο ξεδιπλώνεται σε 4 φάσεις, όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών...

«Μπαίνουμε στη νέα φάση στήριξης της κοινωνίας και της εργασίας», τόνισε ο Γιαννης. Βρούτσης και αναφέρθηκε στους τρεις άξονες του υπουργείου Εργασίας:

  • Επέκταση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου στους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο.
  • Μηχανισμός Ενίσχυσης Απασχόλησης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»
  • Ενίσχυση εποχικά απασχολούμενων και ανέργων

Πάνω από 40.000 επιχειρήσεις έκαναν μόνο σήμερα από τις 12 το μεσημέρι αίτηση για παροχή ρευστότητας από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα. Το ποσό που θα διατεθεί αυξήθηκε από σήμερα από τα 1,3 δισ. σε περισσότερο από 2 δισ. ευρώ, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Θεοχάρης, από την πλευρά του, παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού (Restart Tourism), ένα συνεκτικό σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού, με ασφάλεια των εργαζομένων, σεβασμό στους επισκέπτες, στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων.Το χρονοδιάγραμμα:

  • Στις 25 Μαΐου ανοίγει το yachting
  • Την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα κάμπινγκ και τα 12μηνα ξενοδοχεία
  • Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν και τα υπόλοιπα καταλύματα


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ