Κόσμος

20 Μαΐου 2020 23:07 Τελευταία ενημέρωση : 21 Μαΐου 2020 00:30

Βρετανία: Στο προσκήνιο η μυστηριώδης εξαφάνιση Έλληνα μεγιστάνα (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Αποκλειστικό ρεπορτάζ της Daily Mail για τον πολυεκατομμυριούχο κτηματομεσίτη. Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει η έπαυλη.

Βρετανία: Στο προσκήνιο η μυστηριώδης εξαφάνιση Έλληνα μεγιστάνα (βίντεο)
-

Του Νικόλα Βαφειάδη

Ο χρόνος μοιάζει να έχει “παγώσει” στο αρχοντικό του πολυεκατομμυριούχου κτηματομεσίτη Θάνου Ταχμιντζή.

Μια πολυτελέστατη Bentley σκουριάζει στην αυλή, ενώ τα χόρτα έχουν πνίξει τα άλλα τέσσερα αυτοκίνητα της οικογένειας, που μοιάζει να εγκατέλειψε το σπίτι εντελώς ξαφνικά και να εξαφανίσθηκε.

Στο εσωτερικό του μεγάρου στο Κινγκς Λάνγκλεϊ, με τα οκτώ υπνοδωμάτια, τα έξι εντυπωσιακά μπάνια και τα τέσσερα σαλόνια, η χλιδή είναι πανταχού παρούσα, όπως όμως κι η εγκατάλειψη. Ένα σταματημένο ρολόι Καρτιέ έχει μείνει στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας…

Στις κρεμάστρες του dressing room φιγουράρουν ακριβά ρούχα σχεδιαστών Gucci, Yves Saint Laurent, Louis Vuitton. Στο play room ένα μεγάλο μπιλιάρδο κι ένα πιάνο στον χώρο υποδοχής εξασφάλιζαν τη διασκέδαση των συνήθως πολλών προσκεκλημένων. Όλα δείχνουν ότι η οικογένεια, που κατοικούσε εδώ από το 1999, αναχώρησε κάποια ημέρα του 2017 χωρίς να σκεφτεί τι αφήνει πίσω της. Οι λευκοί καναπέδες στο σαλόνι μοιάζουν τελείως ανέγγιχτοι από το χρόνο, ενώ τα πολυτελή σερβίτσια στο τραπεζάκι δείχνουν ότι ίσως ετοίμαζαν κάποιο δείπνο. Το σπίτι είναι γεμάτο λούτρινα αρκουδάκια και αινιγματικές μαύρες κούκλες, σαν ντεκόρ κάποιου θρίλερ.

Οι περίοικοι στο Κινγκς Λάνγκλεϊ του Χέρτφορντσιρ δηλώνουν στην Daily Mail ότι ο Έλληνας Κροίσος ανησυχούσε για την ασφάλεια της οικογένειάς του και κάποια εποχή δίπλα στη σιδερένια εξώπορτα του κτήματος υπήρχαν άνδρες ασφαλείας, ενώ στην έπαυλη τριγυρνούσαν τρία ντόμπερμαν που είχαν εισαχθεί από το εξωτερικό.

Σε έναν από τους χώρους υποδοχής, το τηλεσκόπιο σημαδεύει ακόμη τα άστρα. Από τα πέντε παιδιά του Ταχμιντζή, στο αρχοντικό έμεναν δυο κόρες και ο γιος του Νικόλας, του οποίου τη φωτογραφία δημοσιεύουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Κι όπως λένε οι γείτονες, κανείς τους δεν έχει δώσει σημεία ζωής…