Υγεία - Περιβάλλον

02 Μαΐου 2020 23:17

Πρωτοποριακή Λιπογλυπτική 4D VASER® Hi-Definition στο Metropolitan General

Διάβασέ μου το...

Γράφει ο Γεώργιος Ι. Ζαμπάκος- Πλαστικός Χειρουργός, Συνεργάτης Μetropolitan General, Eπιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Consultant Derriford Hospital (Μεγ. Βρετανία).

Πρωτοποριακή Λιπογλυπτική 4D VASER® Hi-Definition στο Metropolitan General
-

Τα τελευταία χρόνια, με τη βοήθεια της τεχνολογίας και ειδικών εργαλείων, η λιποαναρρόφηση έχει εξελιχθεί από μια επέμβαση αφαίρεσης λίπους, σε μια επέμβαση που διαμορφώνει το σώμα του ασθενή ανάλογα με τους δικούς μας στόχους. Μπορούμε λοιπόν, με την αφαίρεση λίπους από ορισμένα σημεία του σώματος και την προσθήκη σε άλλα, να σμιλέψουμε το σώμα όπως κάνει ένας γλύπτης. Συγχρόνως, η τεχνολογία υπερήχων VASER® μας επιτρέπει να χειριστούμε με ασφάλεια τα επιφανειακά στρώματα του λίπους και επομένως να επιτύχουμε σύσφιξη του δέρματος σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Τι είναι η τεχνική VASER® 4D Hi Def;

Η τεχνική VASER® 4D Hi Def είναι μία πολύ εξελιγμένη τεχνική λιπογλυπτικής που απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες που, παρότι προσέχουν τη διατροφή τους και γυμνάζονται συστηματικά, δεν μπορούν να πετύχουν την εικόνα ενός αθλητικού σώματος. Σε αυτό πολλές φορές παίζουν ρόλο και γενετικοί παράγοντες που σχετίζονται με το σχήμα του σώματος και τις τοπικές συγκεντρώσεις λίπους. Η τεχνική της VASER® 4D Hi Def λιπογλυπτικής αναπτύχθηκε από τον διάσημο κολομβιανό πλαστικό χειρουργό Alfredo Hoyos, και απαιτεί ειδική πιστοποίηση για την ασφαλή εφαρμογή της, πιστοποίηση που κατέχουν ελάχιστοι χειρουργοί ανά τον κόσμο, και η οποία αποδίδεται μετά από εντατική εκπαίδευση και εξετάσεις.

Πώς γίνεται το VASER® 4D Hi Def;

Η τεχνική VASER® 4D Hi Def σμιλεύει το σώμα, αφαιρώντας το λίπος με απόλυτη ασφάλεια, και αναδεικνύει τους μυς του σώματός μας δημιουργώντας γραμμώσεις και ταυτόχρονα προάγοντας τη σύσφιξη του δέρματος. Παράλληλα, ο χειρουργός χρησιμοποιεί το λίπος που αφαιρέθηκε, προσθέτοντάς το – μετά από ειδική επεξεργασία – επιλεκτικά στις περιοχές που κρίνει απαραίτητο, τονίζοντας φυσικές καμπύλες ή ενισχύοντας συγκεκριμένες μυικές ομάδες, δημιουργώντας έτσι ένα πραγματικά σμιλεμένο αθλητικό σώμα τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Η τεχνική εφαρμόζεται στην κοιλιακή χώρα, στο θώρακα (στους άνδρες), τους βραχίονες, τη μέση, τους γλουτούς, τους μηρούς, τα γόνατα και την πλάτη.

Για την επίτευξη των αποτελεσμάτων της μεθόδου είναι απαραίτητη η χρήση του συστήματος VASER®, γιατί μόνο αυτό μπορεί να αφαιρέσει επιλεκτικά το λίπος χωρίς να τραυματίσει τα υπόλοιπα στοιχεία του σώματος, όπως τα αγγεία, τα νεύρα και το συνδετικό ιστό. Η τεχνολογία VASER® χρησιμοποιεί την ενέργεια των υπερήχων αντί για θερμική ενέργεια για τη διάσπαση του λίπους. Η ενέργεια αυτή προκαλεί τη δημιουργία μικρών φυσαλίδων στο ειδικό υγρό της τοπικής αναισθησίας που έχουμε εγχύσει προηγουμένως, αποκολλώντας τα λιποκύτταρα ολόκληρα από τη θέση τους, όπως όταν τινάζουμε ένα τσαμπί σταφύλια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρότερο τραυματισμό των ιστών, ενώ παράλληλα τα λιποκύτταρα αφαιρούνται ανέπαφα και μπούν να χρησιμοποιηθούν για μεταμόσχευση λίπους στις περιοχές που επιθυμούμε.

Τι να περιμένω μετά την επέμβαση;

Η ανάρρωση μετά από μια τέτοια επέμβαση είναι λίγο πιο αργή από ότι μια απλή λιποαναρρόφηση. Συνήθως χρησιμοποιούνται μικρά σωληνάκια (παροχετεύσεις) για 24 ώρες στην κοιλιά για τους άνδρες και στην πλάτη για τις γυναίκες. Οι ασθενεις φοράνε έναν ειδικό κορσέ που αποτελείται από δύο τμήματα, για τουλάχιστον 2 μήνες, ενώ απαραίτητες είναι και ορισμένες συνεδρίες λεμφικού μασάζ που βοηθούν στην ταχύτερη αποδρομή του οιδήματος και ενισχύουν το τελικό αποτέλεσμα.

Πότε μπορώ να επανέλθω στις φυσιολογικές δραστηριότητές μου;

Ο χρόνος αποθεραπείας είναι λίγο μεγαλύτερος από ότι στην κλασσική λιποαναρρόφηση. Οι περισσότεροι ασθενείς μπορούν να επανέλθουν σε ήπια δραστηριότητα σε 5-7 ημέρες. Επιστροφή σε δουλειά γραφείου αναμένεται σε 7-10 μέρες ενώ για πιο έντονη σωματική εργασία απαιτούνται συνήθως 10-14 ημέρες. Άσκηση συνιστάται συνήθως μετά από ένα μήνα ενώ πλήρης επάνοδος στις δραστηριότητές σας αναμένεται μετά από 1 1/2 μήνα.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της VASER® 4D Hi Def λιπογλυπτικής είναι ουσιαστικά μόνιμα, με την προϋπόθεση ότι το βάρος σας θα παραμείνει σχετικά σταθερό.

Metropolitan - Γεώργιος Ζαμπάκος 



 *Άρθρο του Γεώργιου Ι. Ζαμπάκου - Πλαστικού Χειρουργού, Συνεργάτη Μetropolitan General, Επιστημονικού Συνεργάτη Πανεπιστημίου Αθηνών, τ. Consultant Derriford Hospital (Μεγ. Βρετανία).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ