Κοινωνία

11 Ιουνίου 2020 07:18 Τελευταία ενημέρωση : 11 Ιουνίου 2020 22:30

Ατελείωτες ουρές έξω από την Υπηρεσία Ασύλου (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Εκατοντάδες αλλοδαποί συνωστίζονται, έσπευσαν άνδρες των ΜΑΤ. Επί τόπου και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Ατελείωτες ουρές έξω από την Υπηρεσία Ασύλου (βίντεο)
-

Τεράστιες ουρές σχηματίστηκαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, για ακόμη μία ημέρα, έξω από την Υπηρεσία Ασύλου, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη λεωφόρο Κατεχάκη, παρά τις αυστηρές συστάσεις για την απειλή της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνωστίζονται, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από την Υπηρεσία Ασύλου.

Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση, καθώς και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Μηταράκης δήλωσε: «Έχουν ενημερωθεί ότι πολλές από τις αλλαγές που θέλουν να κάνουν, μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά. Έχουν ενημερωθεί για την κάρτα υγείας ότι είναι πλέον στο διαδίκτυο τα στοιχεία της. Δυστυχώς εδώ και χρόνια, υπάρχει μία συσσώρευση στην Υπηρεσία Ασύλου. Έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και εσωτερικά και εξωτερικά. Με την Αστυνομία προσπαθούμε να ελέγξουμε την τάξη. Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε σε όλον αυτόν τον κόσμο ότι οι διαδικασίες γίνονται πλέον ψηφιακά. Είμαστε εδώ, κρατάμε όλα τα μέτρα ασφαλείας. Θεωρώ ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί».

Υπηρεσία Ασύλου - ουρές

Παράταση ισχύος των δελτίων αιτούντων διεθνούς προστασίας

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, παρατείνεται  έως και την 01/10/2020, η ισχύς όλων των δελτίων αιτούντων διεθνούς προστασίας που λήγουν από 01/06/2020 έως και 30/09/2020 και δεν έχουν ανανεωθεί.

Επιπρόσθετα, από την 01/10/2020, τα έντυπα δελτία αιτούντων διεθνούς προστασίας που υπάρχουν σήμερα, αντικαθίστανται με ηλεκτρονικές κάρτες, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται και για την πρόσβαση σε δομές φιλοξενίας και σε προσφερόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Οι κάρτες θα εκδίδονται με ευθύνη των Διοικητών στις κατά τόπους δομές φιλοξενίας και στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, από το Υπουργείο Μρτανάστευσης και Ασύλου, «Τονίζεται ότι ο Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (Π.Α.Α.Υ.Π.Α.) παρέχεται αποκλειστικά από την ιστοσελίδα της ΗΔΙΚΑ (https://www.amka.gr/have-paaypa). Σχετικός σύνδεσμος υπάρχει αναρτημένος και στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Ασύλου (https://asylo.gov.gr).

Επιπλέον, τίθεται σε λειτουργία, από Δευτέρα 15/06/2020, η λειτουργία της πύλης ψηφιακών υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (applications.migration.gov.gr). Σε αυτήν, οι αιτούντες διεθνούς προστασίας δύνανται να πραγματοποιούν μια σειρά διοικητικών πράξεων μεταβολής στοιχείων.

Τέλος, παρέχεται η δυνατότητα αυτό-καταγραφής όσων έχουν δηλώσει βούληση ασύλου και δεν έχουν συμπληρώσει το σχετικό ερωτηματολόγιο. Η παραπάνω διαδικασία αφορά 27.000 άτομα και θα λειτουργήσει ως ανασχετικός παράγοντας για την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στα Περιφερειακά Γραφεία Ασύλου».

Υπηρεσία Ασύλου - ουρές

Ελληνική Λύση: εικόνες ντροπής στην Κατεχάκη

Η Ελληνική Λύση, σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι: Οι ανατριχιαστικές εικόνες στην Κατεχάκη με παράνομους μετανάστες να ποδοπατούν στην κυριολεξία γυναίκες και παιδιά, στερούν την μάσκα του ανθρωπισμού από τις οργανωμένες ΜΚΟ που επιδιώκουν τον εποικισμό της πατρίδας μας, θέτοντας συγχρόνως σε κίνδυνο την υγεία των Ελλήνων.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ  καλεί τώρα την κυβέρνηση να βάλει τέλος στην φαρσοκωμωδία των ορδών που παριστάνουν τους πρόσφυγες και να θέσει άμεσα εκτός νόμου της ΜΚΟ που τους υποθάλπουν.

Υπηρεσία Ασύλου - ουρές

Υπηρεσία Ασύλου - ουρές

Υπηρεσία Ασύλου - ουρές

Υπηρεσία Ασύλου - ουρές