Καιρός

26 Ιουνίου 2020 06:05

Καιρός: βοριάδες και σποραδικές καταιγίδες την Παρασκευή

Διάβασέ μου το...

Πότε θα εκδηλωθούν τα εντονότερα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις, μέχρι το μεσημέρι στα ανατολικά και τα βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, το απόγευμα στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα καταιγίδων μικρής διάρκειας στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στη Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικές βροχές και πιθανόν στα ορεινά της Μακεδονίας, τις απογευματινές ώρες, με μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, από το βράδυ τοπικά έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου, τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι και από το απόγευμα βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές της Θεσσαλίας και στην ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη, με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην νότια Κρήτη έως 30-31 βαθμούς Κελσίου.. 

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 6-7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, έως 28-29 βαθμούς) 

Ο καιρός το Σάββατο

Για το Σάββατο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στην Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά με ένταση 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά.

Ο καιρός την Κυριακή

Γενικά αίθριος θα είναι και την Κυριακή ο καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ηπειρωτικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ