Κόσμος

28 Ιουνίου 2020 17:51

Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στη Σερβία - Δραματική η κατάσταση στο Κόσοβο

Διάβασέ μου το...

Δύο σερβικές πόλεις σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Προειδοποίηση από τον Κοσοβάρο Πρωθυπουργό.

Κορονοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στη Σερβία - Δραματική η κατάσταση στο Κόσοβο
-

Αυξάνεται, σε καθημερινή βάση, ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη Σερβία.

Το προηγούμενο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 254 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών με COVID-19 σε 14.046. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν τρεις νέοι θάνατοι, αυξάνοντας τον απολογισμό των θυμάτων σε 270.

Μέχρι σήμερα στη Σερβία έχουν εξεταστεί 385.713 δείγματα.

Το Σάββατο βρέθηκαν θετικοί η Πρόεδρος της Βουλής, Μάγια Γκόικοβιτς, ο Υπουργός Άμυνας, Αλεξάνταρ Βούλιν, ο επικεφαλής τους γραφείου της κυβέρνησης για το Κόσοβο, Μάρκο Τζούριτς και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου, Μάρκο Τσάντεζ. Νικημένος από τον κορονοϊό “έφυγε” και ο πρώην προπονητής του Άρη, Ίλια Πέτκοβιτς.

Δύο πόλεις στη Σερβία, το Κραγκούγεβατς και η Τούτιν, τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των νέων κρουσμάτων.

AP - ΚΟΣΟΒΟ - ΑΒΝΤΟΥΛΑΧ ΧΟΤΙ

Συναγερμός σήμανε και στο Κόσοβο όπου μόνο το Σάββατο, επί συνόλου 207 δειγμάτων που εξετάστηκαν, τα 96 βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό. Στο Κόσοβο νόσησαν από COVID-19 συνολικά 2.590 άτομα ενώ απεβίωσαν 48 ασθενείς.

Ο Πρωθυπουργός Χότι, με ανάρτηση του στο Facebook, αναφέρει ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική και προειδοποίησε ότι «εάν συνεχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση οι γιατροί θα βρεθούν μπροστά στο δίλημμα να επιλέγουν ποιον ασθενή θα βοηθήσουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ