Κοινωνία

01 Ιουλίου 2020 07:36 Τελευταία ενημέρωση : 01 Ιουλίου 2020 16:24

Θύμα ψευτογιατρού έμεινε κατάκοιτος μετά από 12ώρη επέμβαση (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Το πώς ξεγελάστηκε ο εντολέας του περιέγραψε ο Αλέξης Κούγιας στον ΑΝΤ1. Διεύρυνση του κατηγορητηρίου εξετάζεται από πλευράς θυμάτων.

Θύμα ψευτογιατρού έμεινε κατάκοιτος μετά από 12ώρη επέμβαση (βίντεο)
-

Για το πώς ξεγελάστηκε ο άνδρας που έμεινε χωρίς πλευρό μίλησε ο Αλέξης Κούγιας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο δικηγόρος, πρόκειται για αλεξιπτωτιστή που είχε ατύχημα όταν δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του. Παρά το ότι είχε όλες τις δυνάμεις και ήταν πλήρως λειτουργικός, ο ασθενής έμαθε τόσο από γιατρούς της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, ότι δε θα περπατήσει ξανά.

Του είπαν τότε ότι υπάρχει ένας γιατρός σε κλινική των Αθηνών που κάνει «θαύματα». Όταν πήγε στην κλινική, βρήκε τον γιατρό «Κόντο», που του συστήθηκε ως νευροχειρουργός και τον έβαλε να κάνει εξετάσεις, πείθοντάς τον ότι, θα βελτιωθεί η υγεία του.

«Τελικώς, τον πείθει να υποβληθεί σε 12ώρη εγχείρηση, την οποία πραγματοποίησαν τρεις χειρουργοί», σημείωσε ο Α.Κούγιας, που είπε ότι, ο εντολέας του έδωσε σταδιακά στον ψευτογιατρό συνολικά 98.000 ευρώ.

«Το ζητούμενο είναι ότι εκεί που είχε κάποιες δυνατότητες να κινείται, βρέθηκε με ολική αναπηρία, κι αυτή τη στιγμή είναι ακινητοποιημένος και το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μιλάει και να ακούει», περιέγραψε ο δικηγόρος.

Όπως είπε, πάντως, ο Α.Κούγιας, δεν είναι μόνο οι περιπτώσεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα, αλλά πολλές ακόμα που καταγγέλλονται στο γραφείο του.

Για την παραπάνω δε, θα ζητηθεί να συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ για άλλη περίπτωση, στην οποία ο ασθενής απεβίωσε, το ενδεχόμενο να προστεθεί η κατηγορία για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο.

 Δείτε τι είχε δηλώσει ο ίδιος ο ασθενής στην κάμερα του ΑΝΤ1

«Πυρά» από την Κεντρική Κλινική Αθηνών κατά Κούγια

Σε ανακοίνωση της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών, αναφέρεται «η δήλωση του δικηγορικού γραφείου Αλέξη Κούγια ότι «ο εντολέας του Τ.Α., κάτοικος του χωριού Αρχάγγελος Ρόδου, υπεβλήθη από τον κατηγορούμενο ψευτογιατρό Νικόλαο Κοντοστάθη και τρείς συνεργάτες του ιατρούς της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών σε 12ωρη εγχείρηση», είναι απολύτως ανακριβής. Την διαψεύδουμε κατηγορηματικά ως απολύτως δυσφημιστική για την εταιρεία μας και βαρύτατα προσβλητική της νομικής της προσωπικότητας και της επιστημονικής συνέπειας και υπεύθυνης δραστηριότητάς της.

Ουδέποτε ο κατηγορούμενος ψευδογιατρός μετέσχε στην επικαλούμενη χειρουργική επέμβαση ή σε οποιαδήποτε άλλη ιατρική πράξη στην κλινική μας. Η χειρουργική επέμβαση στο συγκεκριμένο ασθενή Τ.Α. διενεργήθηκε από τους εγνωσμένης αξίας τρείς ιατρούς της κλινικής και μόνο. Δεδομένου δε του σοβαρώτατου προβλήματος από την πτώση με αλεξίπτωτο, υπήρξε απολύτως επιτυχής. Η άρση της βαρύτατης προσβολής της εταιρίας μας θα επιχειρηθεί νομίμως».