Υγεία - Περιβάλλον

15 Ιουλίου 2020 18:34 Τελευταία ενημέρωση : 15 Ιουλίου 2020 21:53

Κορονοϊός: 27 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Διάβασέ μου το...

Πόσα κρούσματα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χωρας. Πόσοι ασθενείς παραμένουν διασωλωνημένοι στην Εντατική. Αναλυτική ενημέρωση απότον ΕΟΔΥ.

Κορονοϊός: 27 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Τα σύνορα τς στους Βρετανούς τουρίστες άνοιξε απο σήμερα η Ελλάδα, ενώ έχουν αυστηροποιηθεί τα κριτήρια για είσοδο στην χώρα απο τον Προμαχώνα, μετά και τα αυξημένα κρούσματα πιου εντοποίζονται σε όσους μπαίνουν στην χώρα απο τα χερσαία σύνορα.

Παράλληλα, στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό εξετάστηκε το πλαίσιο μέτρων και ελέγχων και αποφασίστηκε εντατικοποίηση των δράσεων των ελεγκτικών μηχανισμών κιι νέα μέτρα για την αποτροπή εξάπλωσης της επιδημίας.

"Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την επιδημία κορονοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, που εξεδόθη το απόγευμα της Τετάρτης , αναφέρεται:

Σήμερα ανακοινώνουμε 27 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3910, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες αφορά άνδρες.

1051 (26.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2024 (51.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (23.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω."

Η κατανομή των κρουσμάτων

Από 27 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 4 εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ άλλα 5 από τουρίστες που είχαν έρθει στην Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες και προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,

Τα υπόλοιπα 18 κρούσματα εντοπίστηκαν:

  • 8 στην περιφερειακή ενότητα Αττικής
  • 5  στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης
  • 2 στην περιφερειακή ενότητα Γρεβενών
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης
  • 1 στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς
  • 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πάρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ