Κοινωνία

17 Ιουλίου 2020 10:57 Τελευταία ενημέρωση : 17 Ιουλίου 2020 22:21

Επίθεση με τσεκούρι: σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο ένας εφοριακός

Διάβασέ μου το...

Με μηχανική υποστήριξη η μία συνάδελφος του. Πορφυλακιστέος κρίθηκε ο δράστης. Δραματικές οι περιγραφές για το περιστατικό.

Επίθεση με τσεκούρι: σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο ένας εφοριακός
-

Ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτική οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο άνδρας, ο οποίος την Πέμπτη επιτέθηκε με τσεκούρι κατά εφοριακών στην ΔΟΥ Κοζάνης, τραυματίζοντας αρκετούς εξ αυτών. Μετά απο παραμονή 4 ωρών, κρίθηκε προφυλακιστέος. Στο Δικαστικο Μέγαρο υπήρξε αυξημένη αστυνομική δύναμη.

Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η η κατάσταση της υγείας του 56χρονου εφοριακού ο οποίος δέχτηκε επίθεση με τσεκούρι, ενώ βρισκόταν στην εργασία του, στη ΔΟΥ Κοζάνης.

Με μηχανική υποστήριξη νοσηλεύεται η 67χρονη συνάδελφός του η οποία, κατά πληροφορίες, πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί τους επόμενους μήνες. Τραύματα στο κεφάλι και στην πλάτη φέρει η τρίτη εφοριακός, η οποία επίσης τραυματίστηκε σοβαρά.

Οι τρεις εφοριακοί νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» στην Θεσσαλονίκη, που το πρωί της Παρασκευής εξέδωσε ανακοίνωση για την κατάσταση των τριών τραυματιών.

Κοζάνη - επίθεση με τσεκούρι - τραυματίας

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.

Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης της από γναθοχειρουργό και τον Σ. Διευθυντή της οφθαλμολογικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο.

Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο. Είναι αιμοδυναμικα σταθερός με μηχανική υποστήριξη».

Επίθεση με τσεκούρι - Εφορία - Κοζάνη

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Κικίλια

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά από τις Βρυξέλλες με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των εφοριακών που νοσηλεύονται ύστερα από την επίθεση που δέχθηκαν με τσεκούρι στο χώρο δουλειάς τους. Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την οδύνη του για το περιστατικό και ζήτησε από τον Υπουργό Υγείας να μεταφέρει τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

Εν τω μεταξύ, τους τραυματίες εφοριακούς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Συγκλονιστικές ειναι οι μαρτυρίες για την επίθεση με τσεκούρι σε εφοριακούς, μέσα στην ΔΟΥ Κοζάνης.

Ενας απο τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικοιύ, που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, περιέγραψε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλοκαίρι Μαζί' τις στιγμές πανικού και τρόμου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην προσπάθεια του προϊσταμένου της ΔΟΥ και ακόμη ενός άνδρα, που ακινητοποίησαν τον δράστη.

Ο δράστης, που εισέβαλε στην εφορία οπλισμένος με τσεκούρι και άρχισε να χτυπάει στα τυφλά, όσους εκείνη την ώρα εργάζονταν το τμήμα εισοδήματος, αφοπλίστηκε από τον προϊστάμενο του τμήματος και έναν άλλον άνδρα και ακινητοποιήθηκε.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης, γύρω στις 13.15, κρατώντας μία πλαστική σακούλα , μπήκε στο κτήριο, δίνοντας κανονικά το όνομά του στον έλεγχο της εισόδου, του έγινε η τυπική θερμομέτρηση και κατόπιν ανέβηκε στο 2ο όροφο, όπου βγάζοντας από τη σακούλα ένα μικρό τσεκούρι, άνοιξε τις πόρτες των γκισέ και επιτέθηκε στους υπαλλήλους. Πρώτη δέχθηκε τα χτυπήματα μία γυναίκα υπάλληλος, και κατόπιν επιτέθηκε σε άλλους δύο συναδέλφους της, που δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Μία τέταρτη υπάλληλος στην προσπάθεια της να αποφύγει τα χτυπήματα του δράστη, έπεσε πανικόβλητη στις σκάλες και τραυματίστηκε στο πόδι. 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μια αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενη στο τμήμα που δέχθηκε την επίθεση ανέφερε ότι ο "δράστης μπήκε πρώτα μέσα στο τμήμα Κεφαλαίου και κατόπιν έστριψε και πήκε στο τμήμα Εισοδήματος."Ενας συνάδελφος του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να μπει μέσα αλλά χρειάζεται να πάρει το αριθμημένο χαρτάκι της προτεραιότητας. Χωρίς να πει κουβέντα ξεκρέμασε από την πλάτη του ένα μικρό σακκίδιο εβγαλε τον τσεκούρι και χτύπησε τον Πέτρο...Η επόμενη κίνηση του ήταν να χτυπήσει δυο φορές την Δώρα...Στο τέλος και όταν όλοι φωναζαν κι έτρεχαν δεξιά κι αριστερά πανικόβλητοι αυτός είπε... "τωρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε..."

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν ότι η επίθεση από τον δράστη έγινε με μανία και χωρίς να πει ,στην αρχή της επίθεσης, το παραμικρό. Ο προϊστάμενος της εφορίας και ένας άλλος υπάλληλος που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον δράστη, κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν όταν αυτός κινήθηκε εναντίον του πρώτου, κραδαίνοντας το τσεκούρι και εκείνη τη στιγμή, ο δεύτερος κινήθηκε έγκαιρα και κατάφερε να τον συγκρατήσει.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σε ανακοινωση της Ελ.ΑΣ αναφέρεται "Χθες (16-07-2020) το μεσημέρι στην Κοζάνη, αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) του Αστυνομικού Τμήματος Κοζάνης , συνέλαβαν ημεδαπό, για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράνομης οπλοχρησίας - οπλοκατοχής .Ο συλληφθείς είχε εισέλθει στο κτίριο της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και αφού έβγαλε ένα τσεκούρι, από σακίδιο πλάτης που έφερε μαζί του, επιτέθηκε απρόκλητα σε παρευρισκόμενους υπαλλήλους, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις εξ’ αυτών, ενώ στην προσπάθειά της να διαφύγει τραυματίστηκε ελαφρά άλλη μια υπάλληλος.

Ακολούθως ακινητοποιήθηκε αρχικά από υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης και στη συνέχεια συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς, ενώ ανωτέρω παθόντες διακομίστηκαν σε Νοσοκομείο. Κατασχέθηκαν το τσεκούρι και το σακίδιο πλάτης, εντός του οποίου βρέθηκαν μαχαίρι, εργαλείο ξυλογλυπτικής (σκαρπέλο) και μεταλλικός σουγιάς. Ακολούθως, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε ο συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αναδιπλούμενο μαχαίρι, εργαλείο ξυλείας, πριόνι χειρός, δρεπάνι, μαχαίρι και σκεπάρνι.Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης".