Κοινωνία

02 Αυγούστου 2020 11:45 Τελευταία ενημέρωση : 02 Αυγούστου 2020 16:16

Έφοδος του Λιμενικού σε πλοίο μετά από καταγγελίες επιβατών

Διάβασέ μου το...

Γιατί ήταν αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο πλοίο. Τι καταγγέλλουν οι επιβάτες. Τι ανέφερε ο πλοίαρχος στο Λιμενικό. Η ανακοίνωση της εταιρίας.

Έφοδος του Λιμενικού σε πλοίο μετά από καταγγελίες επιβατών
-

Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο ταχύπλοο καταμαράν «WorldChampion» της SeaJets στο λιμάνι της Σύρου, όταν υπήρξαν καταγγελίες επιβατών σε στελέχη του Λιμενικού ότι δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός του πλοίου, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική και ότι οι εργαζόμενοι στο πλοίο ήταν χωρίς γάντια.

Στο πλοίο, που επιβαίνουν 772 επιβάτες, έφθασε κλιμάκιο του Λιμενικού από το Λιμεναρχείο της Σύρου προκειμένου να γίνει έλεγχος. Σύμφωνα με το Λιμενικό ο πλοίαρχος του «Wordchampion» ανέφερε ότι ο κλιματισμός του πλοίου δεν μπορούσε να δουλέψει σε πλήρη ισχύ. Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο του Λιμενικού δεν μπορούσε να διεξάγει επιθεώρηση καταμαράν καθώς το πλοίο έφερε ξένη σημαία.

Έτσι το «Wordchampion», που φέρει σημαία Κύπρου, αναχώρησε τελικά για τη Μύκονο όπου παρέμεινε για ώρες στο λιμάνι του νησιού, προκειμένου να μπορέσει να επιθεωρηθεί ώστε να υπάρξει απόφαση αν μπορεί να συνεχίσει το δρομολόγιό του.

Τελικά, αποκαταστάθηκε η βλάβη στον κλιματισμό του ταχύπλοου και μετά από επιθεώρηση κατέπλευσε για τον προορισμό του. Το «WorldChampion» της SeaJets πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Πειραιά, Σύρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο Σαντορίνη.

Η ανακοίνωση της εταιρίας:

Στο σημερινό δρομολόγιο του πλοίου WorldChampion Jet από τον Πειραιά προς τη Σύρο και τη Μύκονο, παρουσιάστηκε πρόσκαιρη δυσλειτουργία του συστήματος κλιματισμού, με αποτέλεσμα τη μειωμένη απόδοση του, η οποία οφειλόταν σε εργασίες αναβάθμισης που πραγματοποιήθηκαν πριν την εκτέλεση του δρομολογίου. Η δυσλειτουργία αποκαταστάθηκε πλήρως και το πλοίο συνεχίζει το καθημερινό του δρομολόγιο που περιλαμβάνει 6 προορισμούς.

Η Seajets αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την αναστάτωση που προκλήθηκε και σε ένδειξη σεβασμού προσφέρει στους επιβάτες του συγκεκριμένου δρομολογίου, ένα δωρεάν εισιτήριο για όποιον προορισμό του δικτύου της επιθυμούν. Από τις 3 Ιουλίου μέχρι σήμερα το WorldChampion Jet εκτελεί καθημερινά τα δρομολόγια τους προς 6 προορισμούς έχοντας μεταφέρει χιλιάδες επιβάτες και εφαρμόζει με σχολαστικότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα με στόχο την προστασία των επιβατών και του πληρώματος. Η σχολαστική τήρηση των μέτρων προστασίας εφαρμόζεται με συνέπεια στο σύνολο του στόλου της Seajets, χωρίς να έχει υπάρξει μέχρι σήμερα διαμαρτυρία ή πρόβλημα.