Καιρός

05 Αυγούστου 2020 07:05

Καιρός: Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χαλάζι την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη. Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους θα εκδηλωθούν την Τετάρτη από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία και στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός αναμένεται αρχικά σχεδόν αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θράκη θα είναι αίθριος, ενώ στη Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη δυτική και από το μεσημέρι και στην κεντρική Μακεδονία. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία και στις υπόλοιπες περιοχές θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ και η θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αρχικά στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά το πρωί στα νησιά του Ιονίου και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Στη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. ΟΙ άνεμοι: θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν, στη Θεσσαλία σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τοπικοί όμβροι και στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 και στη Θεσσαλία κατά τόπους 37 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις Κυκλάδες και την Κρήτη. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και τοπικά στην Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 06/08/2020 στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές Βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές στα νησιά του Ιονίου, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ