Κόσμος

07 Αυγούστου 2020 18:51 Τελευταία ενημέρωση : 07 Αυγούστου 2020 22:36

Επιβατικό αεροσκάφος “κόπηκε στα δύο” κατά την προσγείωση (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Νεκροί και τραυματίες από το τρομακτικό δυστύχημα στην Ινδία.

Επιβατικό αεροσκάφος “κόπηκε στα δύο” κατά την προσγείωση (βίντεο)
-

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα αεροσκάφος της Air India Express, που επαναπάτριζε Ινδούς, εγκλωβισμένους λόγω της πανδημίας σε άλλες χώρες, ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης και κόπηκε στα δύο, εν μέσω σφοδρής βροχόπτωσης στην πόλη Κόζικοντ.

Στο Boeing-737, που είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι, επέβαιναν συνολικά 190 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Μεταξύ των επιβατών ήταν και 10 παιδιά.

Στις εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα, οι διασώστες ψάχνουν ανάμεσα στα συντρίμμια, ενώ βρέχει καταρρακτωδώς. Η άτρακτος του αεροπλάνου έσπασε σε τουλάχιστον δύο κομμάτια.

ΙΝΔΙΑ - ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΚΟΠΗΚΕ ΣΤΑ ΔΥΟ

«Δυστυχώς, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Συλλυπούμαι τους συγγενείς τους και προσεύχομαι για την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών», ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας, Χαρντίπ Σινγκ Πούρι, σε ανάρτησή του στο Twitter.

Όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες έχουν τραυματιστεί και οι 15 από αυτούς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η σημερινή συντριβή είναι το χειρότερο αεροπορικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί στην Ινδία από το 2010, όταν μια άλλη πτήση της ίδιας εταιρείας, που προερχόταν και εκείνη από το Ντουμπάι, ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης στην πόλη Μάνγκαλορ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 158 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το μπροστινό μέρος του αεροπλάνου ακούμπησε στο έδαφος κατά την προσγείωση.