Πολιτική

05 Σεπτεμβρίου 2020 22:20

Anadolu: προγραμματισμένη δραστηριότητα η μεταφορά τανκς στην Αδριανούπολη

Διάβασέ μου το...

Διαψεύδει το τουρκικό πρακτορείο την ανάπτυξη στρατευμάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Ερντογάν.  Άμεσα η υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος.

Anadolu: προγραμματισμένη δραστηριότητα η μεταφορά τανκς στην Αδριανούπολη
-

Για προγραμματισμένη μεταφορά αρμάτων κάνει λόγο το τουρκικο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, διαψεύδοντας ότι πρόκειται για ανάπτυξη στρατευμάτων στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Νωρίτερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Haber ανέφερε ότι συνολικά 40 άρματα μάχης μεταφέρονται στα ελληνοτουρκίκα σύνορα, αλλά λίγο αργότερα το Anadolu έσπευσε να διευκρινήσει ότι πρόκειται για προγραμματισμένη δραστηριότητα της δεύτερης στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια.

"Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε ανταποκριτής, οι ισχυρισμοί δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια. Πρόκειται για προγραμματισμένη δράση της 2ης Διοίκησης Στρατού στη Μαλάτια και δεν υπήρξε στρατιωτική αποστολή στα ελληνικά σύνορα" αναφέρει το πρακτορείο.

τανκς - συνορα

Ωστόσο, οι πολεμικές απειλές εναντίον της Ελλάδας εκ μέρους του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν σταματούν. «Θα καταλάβουν πως η Τουρκία έχει την οικονομική, πολιτική και στρατιωτική δύναμη για να σκίσει και να πετάξει τους ανήθικους χάρτες και έγγραφα που κάποιοι προσπαθούν να  επιβάλλουν. Θα το καταλάβουν ή με τη γλώσσα της πολιτικής και της διπλωματίας ή με τις πικρές εμπειρίες που θα ζήσουν στο μέτωπο», απείλησε ο Ερντογάν.

Η τουρκική επιθετικότητα αναγκάζει την Αθήνα να προχωρήσει άμεσα στις αποφάσεις, αλλά και σε γρήγορες κινήσεις, ώστε η υλοποίηση του εξοπλιστικού προγράμματος να προχωρήσει τάχιστα. Οι διαρκείς προκλήσεις της Τουρκίας δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού, κάτι που έχει αντιληφθεί η πολιτική ηγεσία. Κατά τις πληροφορίες ο Πρωθυπουργός, που τις τελευταίες ημέρες είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας και τους κορυφαίους επιτελείς των ενόπλων δυνάμεων, θα παρουσιάσει στη Θεσσαλονίκη το πλήρες σχέδιο της κυβέρνησης για τα εξοπλιστικά.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα φαίνεται να έχει κλειδώσει η αγορά 18 γαλλικών Ραφάλ, από τα οποία σχεδόν τα μισά θα είναι μεταχειρισμένα, προκειμένου όχι μόνο να κοστίσουν λιγότερο, αλλά κυρίως να ενταχθούν άμεσα στη δύναμη πυρός της Ελλάδας στους αιθέρες. Κλειδί θα είναι ο εξοπλισμός τους με τους πυραύλους μακρού πλήγματος Σκαλπ, που θα προσφέρουν υπεροπλία στον αέρα στα γεράκια της Πολεμικής μας Αεροπορίας και θα μπορούν να πλήττουν από στόχους επιφανείας μέχρι εχθρικά πολεμικά πλοία.

Εξάλλου, τηλεφωνική συνομιλία με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.