Καιρός

08 Σεπτεμβρίου 2020 06:04

Καιρός: υψηλές θερμοκρασίες και βοριάδες την Τρίτη

Διάβασέ μου το...

Που θα φθάσει ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την  Τρίτη, με πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ορεινά της Μακεδονίας τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με ένταση στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ, δε στο Αιγαίο από τις μεσημβρινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στα ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5-6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, έως 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία, όπου υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα κατά τόπους).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί, μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, 4 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 18 έως 34 βαθμούς Κελσίου, κατά τόπους έως 36 βαθμούς (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα ανατολικά 6 μποφόρ, με μικρή ενίσχυση το βράδυ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην  νότια Κρήτη έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Τετάρτη

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια, της τάξεως των 3 με 4 βαθμών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ