Καιρός

09 Σεπτεμβρίου 2020 06:13

Καιρός: πτώση θερμοκρασίας και ενίσχυση των βοριάδων την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές και πόσο θα υποχωρήσει ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη, με ενισχυμένους βόρειους ανέμους, που θα πνέουν στο Αιγαίο με ένταση 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βόρειοι έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα αυξημένες, μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, τοπικά, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν βόρειοι- βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου, κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 36 βαθμούς.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια 7 τοπικά 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 34-35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 7-8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στην  νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 6 με 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Ο καιρός την Πέμπτη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στη βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 5 με 7 και νωρίς το πρωί στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ