Καιρός

10 Σεπτεμβρίου 2020 06:03

Καιρός: ενισχυμένο το μελτέμι την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος θα διατηρηθεί ο καιρός την Πέμπτη. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, η ένταση τους στο Αιγαίο θα φθάσει τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μακεδονία και την Θράκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, τοπικά, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις στην Ήπειρο τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου (σημ: στις παραθαλάσσιες περιοχές και στο εσωτερικό της Ηπείρου, η μέγιστη τιμή της θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια τις μεσημβρινές ώρες έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, ενώ στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 6-8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην  νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6 μποφόρ, στα βόρεια τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, έως 30 βαθμούς Κελσίου).

Ο καιρός την Παρασκευή

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και στη βόρεια Κρήτη, το απόγευμα και στην Ήπειρο και στην δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά ασθενείς. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ