Παράξενα

16 Σεπτεμβρίου 2020 00:01

Βάζουν τους αρνητές της μάσκας να σκάβουν... τάφους για τα θύματα του κορονοϊού

Διάβασέ μου το...

Με έναν διαφορετικό τρόπο τιμωρούν τους αρνητές της μάσκας σε επαρχία της Ινδονησίας.

Βάζουν τους αρνητές της μάσκας να σκάβουν... τάφους για τα θύματα του κορονοϊού
-

Με το σκάψιμο τάφων για τα θύματα του κορονοϊού τιμωρούνται όσοι αρνούνται να φορέσουν μάσκα στην ανατολική Ιάβα στην Ινδονησία, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η «Daily Mail».

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό των οκτώ ατόμων στην περιφέρεια Gresik, τα οποία είναι αρνητές της μάσκας και αναγκάστηκαν να σκάψουν τάφους σε δημόσιο νεκροταφείο στο χωριό Ngabetan.

Ο επικεφαλής της επαρχίας Cerme Suyono είπε στο «Tribun News»: «Υπάρχουν μόνο τρεις διαθέσιμοι εκσκαφείς τάφων αυτήν τη στιγμή, οπότε σκέφτηκα ότι θα μπορούσα επίσης να βάλω αυτούς τους ανθρώπους να δουλέψουν μαζί τους. Ας ελπίσουμε ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει αποτρεπτικό παράγοντα για περαιτέρω παραβιάσεις».

Ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να αυξάνεται στο Cerme, ωθώντας τις αρχές του χωριού να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας. Οι κάτοικοι που αγνοούν τα νέα πρωτόκολλα υπόκεινται σε πρόστιμα ή κοινωνική εργασία ως τιμωρία από το νόμο.

Η Ινδονησία σημείωσε χθες αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού κατά 3.636, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, σε 218.382.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ