Καιρός

17 Σεπτεμβρίου 2020 06:04

Καιρός: ο “Ιανός” φέρνει καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους την Πέμπτη

Διάβασέ μου το...

Που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πόση ένταση θα έχουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Τοπικές βροχές αναμένονται την Πέμπτη, κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο (από τη Λευκάδα και νοτιότερα) και στην Πελοπόννησο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί στα δυτικά, 4 με 6 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα νότια σε νότιους-νοτιοδυτικούς, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, οι οποίες την νύχτα θα ενταθούν. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία αναμένονται λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, που γρήγορα και από τα νοτιοδυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και από τις μεσημβρινές ώρες και στα υπόλοιπες περιοχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο (από τη Λευκάδα και νοτιότερα) και στη δυτική Πελοπόννησο, οι οποίες από το απόγευμα και μετά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ, στο νότιο Ιόνιο 7-8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 147έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά και νότια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και την κεντρική Στερεά και βαθμιαία στην ανατολική Στερεά και τα δυτικότερα τμήματα της Θεσσαλίας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο, οι οποίες από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στα νοτιότερα τμήματα. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3-5 μποφόρ, που από το απόγευμα και από τα νότια θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου..

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Μετά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη και από τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4-5 μποφόρ, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, έως 29-30 βαθμούς Κελσίου).

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και νότια. Τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά στην Πελοπόννησο και στη Στερεά και κατά τόπους έντονα στο νότιο Ιόνιο και την Εύβοια και από το βράδυ στις δυτικές Κυκλάδες. Στα δυτικά από το απόγευμα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί στα δυτικά, 6 με 7 μποφόρ, στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Μόνο στα βορειοανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ