Κοινωνία

17 Σεπτεμβρίου 2020 07:19 Τελευταία ενημέρωση : 17 Σεπτεμβρίου 2020 21:08

Λέσβος: Αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων στον Καρά Τεπέ (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Αποκλείστηκε η περιοχή όπου έχουν κατασκηνώσει οι πρόσφυγες και μετανάστες. Πώς θα γίνει η επιχείρηση που ξεκίνησε τα ξημερώματα.

Λέσβος: Αστυνομική επιχείρηση για τη μεταφορά προσφύγων στον Καρά Τεπέ (εικόνες)
-

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης την περιοχή της Λέσβου όπου έχουν κατασκηνώσει οι πυρόπληκτοι της Μόριας εδώ και μέρες.

Απομακρύνοντας δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία και κλείνοντας τον ήδη αποκλεισμένο δρόμο, κλούβες των ΜΑΤ και μία αύρα της ΕΛ.ΑΣ. απέκλεισαν την περιοχή.

Το πλάνο είναι να μπουν στον άτυπο καταυλισμό, που έχει στηθεί στο δρόμο, πρώτα οι 70 γυναίκες αστυνομικοί – που έφτασαν χθες από την Αθήνα στη Λέσβο – και να πάρουν γυναίκες και παιδιά να τα μεταφέρουν στον καταυλισμό που έχει στηθεί στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ.

Επιχείρησηστη - αστυνομία - μεταφορά μεταναστων - Λέσβος

Στη συνέχεια, οι υπόλοιπες αστυνομικές δυνάμεις θα προσελκύσουν και τους άνδρες, ώστε να μπουν κι εκείνοι με τη σειρά τους στον Καρά Τεπέ.

Η επιχείρηση διεξάγεται ομαλά και μέχρι το μεσημέρι είχαν μπει στον καταυλισμό 1000 επιπλέον άτομα, με το συνολικό πληθυσμό της δομής να είναι πλέον 1800 άτομα. Οι μετανάστες και πρόσφυγες που εισέρχονται στον καταυλισμό κάνουν πρώτα το γρήγορο τεστ του κορονοϊού. Τα συνολικά κρούσματα που έχουν διαγνωστεί είναι 71 και οι ασθενείς μαζί με τις επαφές τους, διαμένουν σε ξεχωριστό χώρο.

Επιχείρησηστη - αστυνομία - μεταφορά μεταναστων - Λέσβος

Στην επιχείρηση, που παρακολουθούν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδης και Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκης λαμβάνονται μεγάλα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. Οι αστυνομικοί επιχειρούν με ειδικές φόρμες προστασίας, ενώ τα ΜΑΤ -προς το παρόν και δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις- παρακολουθούν την όλη διαδικασία από απόσταση.

«Επιχείρηση με την οποία περνάμε από την ανασφάλεια στην υγειονομική ασφάλεια κι από την αταξία στην τάξη» χαρακτήρισε την επιχείρηση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επιχείρησηστη - αστυνομία - μεταφορά μεταναστων - Λέσβος

Επιχείρησηστη - αστυνομία - μεταφορά μεταναστων - Λέσβος

Σήμερα είναι η ένατη μέρα από τη φωτιά που κατέστρεψε τον καταυλισμό της Μόριας και περίπου 13.000 πυρόπληκτοι από αυτόν, ζουν πάνω στον δρόμο ή σε κτήματα και στους προαύλειους χώρους επιχειρήσεων που και αυτές παραμένουν εννιά μέρες τώρα κλειστές. Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι «η επιχείρηση έχει σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο και στοχεύει και στην προστασία της δημόσιας υγείας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ