Κοινωνία

17 Σεπτεμβρίου 2020 08:33 Τελευταία ενημέρωση : 17 Σεπτεμβρίου 2020 21:07

Θετικός στον κορονοϊό μαθητής στο Κερατσίνι

Διάβασέ μου το...

Το παιδί έκανε τεστ για τον κορονοϊό, του είπαν αρχικά ότι είναι αρνητικό, αλλά στην συνέχεια ενημέρωσαν πως είναι θετικό! Τι είπε στον ΑΝΤ1 ο Δήμαρχος Κερατσινίου.

Θετικός στον κορονοϊό μαθητής στο Κερατσίνι
-

«Αλαλούμ» σε Γυμνάσιο στο Κερατσίνι, με κρούσμα κορονοϊού σε μαθητή.

Πιο συγκεκριμένα, στο σχολείο εντοπίστηκε κρούσμα, στο οποίο έγινε τεστ λόγω υψηλού πυρετού, όμως η πρώτη ενημέρωση ήταν ότι το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό.

Στη συνέχεια ήρθε δεύτερη ενημέρωση που ακύρωνε την πρώτη, σύμφωνα με την οποία «έγινε κάποιο λάθος» και τελικά το αποτέλεσμα ήταν θετικό! 

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο μαθητής με κορονοϊό να κυκλοφορεί κανονικά στο σχολείο και να έχει έρθει σε επαφή με άλλα παιδιά και καθηγητές.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο Δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρετάκος, αλλά και ο Διευθυντής του σχολείου.

ΕΟΔΥ: Δεν διενεργεί τεστ ο ΕΟΔΥ

«Σχετικά με δημοσιεύματα, που αφορούν σε λανθασμένη διάγνωση τεστ σε μαθητή στο Κερατσίνι (αρχικά αρνητικός και τελικά θετικός στον κορονοϊό) αξίζει να διευκρινιστεί, ότι η διάγνωση και η ανακοίνωση για κάθε κρούσμα γίνεται από το εκάστοτε συμβεβλημένο Εργαστήριο και όχι από τον ΕΟΔΥ, ο οποίος ενημερώνεται για το αποτέλεσμα.

Κατά συνέπεια μόλις ο ΕΟΔΥ πληροφορήθηκε από το Εργαστήριο για τη λανθασμένη διάγνωση ανταποκρίθηκε άμεσα, ενημέρωσε τη σχολική κοινότητα και πραγματοποίησε τεστ στους γονείς του μαθητή», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ