Καιρός

19 Σεπτεμβρίου 2020 06:33

“Ιανός”: έντονες καταιγίδες και πολύ θυελλώδεις άνεμοι το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Πότε κα σε ποιες περιοχές θα είναι ισχυρότερα τα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από πολύ θυελλώδεις ανέμους θα συνεχίζουν να επηρεάζουν το νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, ενώ ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και την ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι το μεσημέρι. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 5 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το πρωί. Θα πνέουν ανατολικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το πρωί στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 5 με 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, όμως θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 5 με 6μποφόρ, τοπικά στα νότια 7-9 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία και στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι και βαθμιαία λίγες νεφώσεις. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα εξασθενήσουν, από το απόγευμα στην ανατολική Στερεά και από το βράδυ στη βόρεια Πελοπόννησο. Στα νότια θα πνέουν νοτιάδες, 6-8 μποφόρ κι από το απόγευμα βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ Στα βόρεια θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 7-8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις δυτικές Κυκλάδες και τη δυτική Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί, 6 με 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις Στα Δωδεκάνησα θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Στο ανατολικό Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι από βορειοανατολικές διευθύνσεις, 6 έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, στις δυτικές Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, μέχρι το πρωί στη νότια Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες, θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά 6 με 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ