Καιρός

21 Σεπτεμβρίου 2020 06:05 Τελευταία ενημέρωση : 21 Σεπτεμβρίου 2020 06:11

Καιρός: εξασθενεί η κακοκαιρία τη Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται τις επόμενες ώρες. Σε ποιες περιοχές υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης βροχής.

-

Πρόσκαιρες τοπικές βροχές αναμένονται μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά στα ανατολικά και το Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις, αυξημένες μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά και βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Βαθμιαία βελτίωση των καιρικών συνθηκών μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και πιθανώς κατά τη διάρκεια της ημέρας στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και στη Θράκη αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς και τοπικά στη Μακεδονία μέχρι 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με παροδικά αυξημένες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά. Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων υπάρχει στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 και τοπικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα στα ανατολικά τμήματα. Τοπικές βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν στις Σποράδες, στην Εύβοια, στην ανατολική Στερεά και πιθανώς και στην ανατολική Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3-5 και στα ανατολικά 5-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αρχικά θα επικρατήσουν νεφώσεις, αυξημένες μέχρι το απόγευμα, ενώ στη συνέχεια ο ουρανός θα είναι καθαρός. Στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 27 βαθμούς και τοπικά στη νότια Κρήτη μέχρι 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια έως και 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός την Τρίτη

Την Τρίτη στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας αναμένονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα βόρεια και ανατολικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ