Καιρός

26 Σεπτεμβρίου 2020 06:34

Καιρός: πτώση θερμοκρασίας, καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι το Σάββατο

Διάβασέ μου το...

Που θα είναι εντονότερα τα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στη δυτική, τη βόρεια και πρόσκαιρα την κεντρική Ελλάδα αναμένονται το Σάββατο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί έως 8 μποφόρ, βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. |Θα πνέουν νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι, 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και γρήγορα σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι, 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες από τα δυτικά, αρχικά στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στη Μακεδονία και το απόγευμα στη Θράκη, βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Μακεδονία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα. Στη Θράκη ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και βαθμιαία στη δυτική Πελοπόννησο. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ. Σταδιακά από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Το θερμόμετρο θα δείξει από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι ισχυρά στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία έως το μεσημέρι. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Θα πνέουν άνεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί, 6 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου (στα βόρεια από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, όπου πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από νότιες διευθύνσεις, 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην βόρεια Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στα βόρεια το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν νότιοι άνεμοι, 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς- νοτιοδυτικούς και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Ο υδράργυρος θα δείξει από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Κυριακή

Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες, με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά από το απόγευμα σε νότιους-νοτιοανατολικούς, που το βράδυ στα δυτικά θα ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ