Τεχνολογία - Επιστήμη

27 Σεπτεμβρίου 2020 09:51 Τελευταία ενημέρωση : 27 Σεπτεμβρίου 2020 18:13

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Φυλής: Αποπνικτική ατμόσφαιρα και τοξικό νέφος

Διάβασέ μου το...

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά μετά από αρκετές ώρες. Το μήνυμα του 112 στους κατοίκους της περιοχής.

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Φυλής: Αποπνικτική ατμόσφαιρα και τοξικό νέφος
-

Αποπνικτική ήταν η ατμόσφαιρα στην περιοχή από το τοξικό νέφος που προκάλεσε η φωτιά το βράδυ του Σαββάτου που ξέσπασε στον ΧΥΤΑ Φυλής, στα Άνω Λιόσια.

Μήνυμα εστάλη από το 112 της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να κλειστούν τα παράθυρα των σπιτιών και να αποφευχθούν οι μετακινήσεις κατοίκων που διαμένουν κοντά στο ΧΥΤΑ Φυλής λόγω της φωτιάς .

ΧΥΤΑ Φυλής - φωτιά

Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 12 πυροσβέστες, προσπαθώντας να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο. Τελικά, οι πυροσβέστες έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά νωρίς το πρωί της Κυριακής.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΧΥΤΑ - ΦΥΛΗ

Περιφέρεια Αττικής: Θα απαλλάξουμε την Αττική από τη ντροπή της Φυλής 

«Το χθεσινό περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς στο ΧΥΤΑ Φυλής επιβεβαιώνει τις τεράστιες ευθύνες των προηγούμενων διοικήσεων της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες επέτρεψαν τη διαιώνιση ενός οικολογικού και υγειονομικού εγκλήματος σε βάρος των πολιτών, με τη λειτουργία της μεγαλύτερης Ανοιχτής χωματερής στη Φυλή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής και προσθέτει: 

«Στην καταστροφική αυτή πολιτική τους είχαν τη στήριξη προσώπων και συλλογικοτήτων, που σήμερα υποκριτικά τους καταγγέλλουν.  Σε αυτό το καταστροφικό γαϊτανάκι ανευθυνότητας και φθηνού λαϊκισμού, απαντάμε με ένα σύγχρονο σύστημα διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής.  Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής έχει δεσμευθεί ότι ως το 2025 θα έχει πάψει να λειτουργεί ο ΧΥΤΑ της Φυλής ως ανοικτή χωματερή.  

ΠΥΡΚΑΓΙΑ - ΧΥΤΑ - ΦΥΛΗ

Το σχέδιο που έχουμε παρουσιάσει στους πολίτες προβλέπει την επιθετική προώθηση της ανακύκλωσης, την ξεχωριστή συλλογή βιοαποβλήτων, την ενημέρωση κι ευαισθητοποίηση των πολιτών, τη δημιουργία τριών μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων για τον Κεντρικό Τομέα της Αττικής, τον Πειραιά και τη Βορειοανατολική Αττική , καθώς και διαδημοτικές μονάδες επεξεργασίας βιοαποβλήτων. Η χθεσινή πυρκαγιά στο ΧΥΤΑ επιβεβαιώνει ότι το σχέδιο μας πρέπει να προχωρήσει άμεσα για να απαλλαγούν το συντομότερο δυνατό οι πολίτες του Λεκανοπεδίου, από την ντροπή της Φυλής». 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ