Υγεία - Περιβάλλον

02 Οκτωβρίου 2020 18:25 Τελευταία ενημέρωση : 02 Οκτωβρίου 2020 20:29

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Παράταση στα περιοριστικά μέτρα

Διάβασέ μου το...

Έκρουσε τον “κώδωνα του κινδύνου” για την εξάπλωση του ιού σε περιοχές της χώρας και απηύθυνε αυστηρές συστάσεις.

Κορονοϊός - Χαρδαλιάς: Παράταση στα περιοριστικά μέτρα
-

Την παράταση των μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την εξάπλωση της COVID-19 στην Ελλάδα.    

Η τελευταία εβδομάδα παρουσιάζει σταθεροποίηση στο μέσο όρο ημερήσιων κρουσμάτων, με έντονη όμως μεταβλητότητα, μείωση του αριθμού θανάτων, αλλά αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων, όπως είπε.

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το δεύτερο κύμα κορονοϊού ανά τον κόσμο και βλέπουμε πόσο μεταδοτικός είναι ιός. Κατά μέσο όρο, το τελευταίο διάστημα, ο ημερήσιος αριθμός νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι 314, με το 50%-60% να εντοπίζεται στην Αττική. Εκτεταμένη είναι επίσης η διασπορά σε νεότερες ηλικίες (μ.ο. τα 39 έτη).

Η αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών εντείνει την πίεση στο Ε.Σ.Υ., ενώ μειώνει τον αριθμό των διαθέσιμων κλινών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, σημείωσε.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Χαρδαλιάς, στα 114 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε κονσερβοποιία της Πέλλας, όπου έχει σπεύσει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, στην Κύθνο (που βρίσκεται από σήμερα σε καθεστώς έκτακτων περιοριστικών μέτρων), απευθύνοντας έκκληση στους κατοίκους του νησιού να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί η κατάσταση εκεί είναι εξαιρετικά κρίσιμη, καθώς και στο γηροκομείο του Αγίου Παντελήμονα, όπου τα κρούσματα είναι 47 (42 διαμένοντες και πέντε εργαζόμενοι).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ