Πολιτική

04 Οκτωβρίου 2020 10:15

Κουμουτσάκος στον ΑΝΤ1: οι καταλήψεις απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

"Τα αιτήματα τα προωθείς στο τραπέζι του διαλόγου και όχι στα “κάγκελα” των ύβρεων και της βίας" απαντά για τις καταλήψεις ο υπουργός. Τι είπε για το μεταναστευτικό.

Κουμουτσάκος στον ΑΝΤ1: οι καταλήψεις απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο (βίντεο)
-

Για το μεταναστευτικό αλλά και για τις καταλήψεις στα σχολεία μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Για τις καταλήψεις τόνισε ότι απαξιώνουν το δημόσιο σχολείο και αυτό είναι σε βάρος των οικογενειών που έχουν τα μεγαλύτερα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, διότι δεν έχουν την εναλλακτική της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

“Το φαινόμενο αυτό έχει μια ελληνική σφραγίδα. Πουθενά στον κόσμο δεν συμβαίνει. Έχει καταντήσει να είναι ένα συχνό φαινόμενο. Δηλαδή γίνεται κάθε χρόνο με κάποια αφορμή” δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: “Δεν είναι μαθητικό αίτημα να μην αγοραστούν αεροπλάνα ή η θητεία”.

Για τα άλλα αιτήματα, περί των μέτρων για τον κορονοϊό, απάντησε ότι είναι δίκαια αφού αφορούν στην βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης. “Αυτά τα αιτήματα όμως τα προωθείς στο τραπέζι του διαλόγου και όχι στα “κάγκελα” των ύβρεων και της βίας” πρόσθεσε.

Για το μεταναστευτικό σημείωσε ότι είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί σφαιρικά για να μη δημιουργήσει πρόβλημα στην Ευρώπη, κάτι, που όπως είπε, το έχει συνειδητοποιήσει περισσότερο η Γερμανία.

“Το μεταναστευτικό μπορεί να μην είναι στο προσκήνιο αλλά είναι πρώτο θέμα” δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: “Κληρονομήσαμε αυτό το βάρος και καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε το διάστημα που δεν είχαμε αυξήσεις. Μας επέτρεψε να είμαστε πολύ παραγωγικοί το διάστημα αυτό”.

Ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο για ένα κράτος να διαχειρίζεται παράλληλα μεγάλες εκκρεμότητες και νέες αφίξεις, ωστόσο, τόνισε ότι έκλεισαν δεκάδες χιλιάδες εκκρεμότητες.

Ο υπουργός σημείωσε ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα υπάρξει ο απαιτούμενος χρόνος για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια. “Στόχος μας είναι η αποσυμφόρηση των νησιών από τους μετανάστες” κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ