Καιρός

11 Οκτωβρίου 2020 06:31

Καιρός: τοπικές συννεφιές την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Πώς θα κινηθεί ο υδράργυρος. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Γενικά αίθριος καιρός θα επικρατήσει την Κυριακή, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά και τα βόρεια και από το βράδυ στην Κρήτη. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και στα δυτικά, πιθανώς και στα βόρεια, θα σχηματιστούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία στα υπόλοιπα νότιοι-νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί άνεμοι, που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι και βαθμιαία νότιοι-νοτιοανατολικοί, 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, με τοπικές ομίχλες κυρίως στα ανατολικά. Θα πνέουν άνεμοι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη τιμή της θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, με τοπικές ομίχλες κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι, βαθμιαία δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στο βόρειο Ιόνιο νότιοι, τοπικά έως 5 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις το βράδυ στα νότια. Θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι και βαθμιαία δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το βράδυ. Στην Κρήτη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί άνεμοι, τοπικά έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου (ση,: στα βόρεια, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Δευτέρα

Αραιές νεφώσεις, που γρήγορα στα δυτικά και στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα δυτικά από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που από το απόγευμα θα ενταθούν και πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες και είναι πιθανό να σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία στα πελάγη 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 και από το απόγευμα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ