Καιρός

17 Οκτωβρίου 2020 06:33

Καιρός: Βροχερός ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Διάβασέ μου το...

Άστατος θα είναι ο καιρός σε όλη την χώρα. Σε ποιεες περιοχές αναμένονται καταιγίδες και που θα κυμανθεί η θερμοκρασία.

-

Το Σάββατο στα βορειοανατολικά αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με σταδιακή βελτίωση. Στη υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος θα είναι ο καιρός. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, ενώ θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεως έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες νωρίς το πρωί, οπότε υπαρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθελι από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίο υ.

Στην Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι  άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη Μακεδονία περιμένουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα νότια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέου βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα νότια το πρωί, οπότε υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Βαθμιαία αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένοντια αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στην Κρήτη.. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 26 και στην Κρήτη έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίο και Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος. Συγκεκριμένα, στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρές και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 6 και μετά το μεσημέρι δυτικών διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθει από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για 18-10-2020

Την Κυριακή στη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα τοπικών βροχών στη Μακεδονία τις απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά στα 6
μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ