Πολιτική

21 Οκτωβρίου 2020 10:57 Τελευταία ενημέρωση : 21 Οκτωβρίου 2020 16:56

Κορονοϊός: Στο τραπέζι “οριζόντια” μέτρα

Διάβασέ μου το...

Οι προτάσεις που έχουν «πέσει» μετά το χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων.

Κορονοϊός:  Στο τραπέζι “οριζόντια” μέτρα
-

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή αναμένεται να είναι η καταλυτική ημέρα αποφάσεων για τα μέτρα ανακοπής του κορονοϊού, μετά το χθεσινό ρεκόρ των 667 κρουσμάτων που καταγράφηκε στη χώρα μας.

Σε χθεσινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό έπεσαν στο τραπέζι ιδέες όπως η καθολική επιβολή μάσκας και η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, με πιθανότερο το σενάριο απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τα μεσάνυχτα και όχι πιο νωρίς, ώστε να μην κλείσει ο κλάδος της εστίασης.

Τα μέτρα εξετάζονται για οριζόντια εφαρμογή.

Ήδη τα Ιωάννινα από το πορτοκαλί που είναι σήμερα, αναμένεται να πάνε σε κόκκινο, δηλαδή στο επίπεδο 4 και για την Καστοριά  αναμένεται το ίδιο.

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του αναφέρει «Η εκτόξευση των κρουσμάτων και τα καθημερινά αρνητικά "ρεκόρ" είναι η αναμενόμενη εξέλιξη, από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να θυσιάσει τα μέτρα προστασίας στο βωμό των λεγόμενων "αντοχών της οικονομίας", που δεν είναι άλλο από τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Γι’ αυτό  άλλωστε και μια σειρά χώροι, όπως είναι οι χώροι δουλειάς, εξελίσσονται σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού. Αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία και οι αντοχές του λαού, που εξαντλούνται καθημερινά, γι’ αυτό και η κυβέρνηση πρέπει τώρα να πάρει όλα τα απαραίτητα και ουσιαστικά μέτρα για τη θωράκιση -με προσωπικό και υποδομές- του δημόσιου συστήματος υγείας, την αναγκαία προστασία στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς και σε άλλες πιθανές εστίες υπερμετάδοσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ