Κόσμος

21 Οκτωβρίου 2020 18:02 Τελευταία ενημέρωση : 21 Οκτωβρίου 2020 23:47

Κορονοϊός: “Παγώνει” την ΕΕ η εξάπλωση – Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής

Διάβασέ μου το...

Θορυβημένες οι ηγεσίες των κρατών μελών από τις διαστάσεις που λαμβάνει η πανδημία. Τι θα συζητήσουν.

Κορονοϊός: “Παγώνει” την ΕΕ η εξάπλωση – Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής
-

'Άτυπη τηλεδιάσκεψη των ηγετών των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε επισήμως ο Σαρλ Μισέλ με ανάρτησή του στο twitter, τονίζοντας ότι «πρέπει να ενισχύσουμε τη συλλογική μας προσπάθεια για την καταπολέμηση του κορονοϊού». 

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε: « Πρόσκληση ηγετών για άτυπη τηλεδιάσκεψη στις 29 Οκτωβρίου 2020 για τον κορονοϊό. Πρέπει να ενισχύσουμε τη συλλογική μας προσπάθεια για την καταπολέμηση του κορονοϊού».

Θα είναι η πρώτη σε μια σειρά τακτικών συζητήσεων που οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν δεσμευτεί να έχουν σχετικά με την πανδημία. 

Η συνάντηση, η οποία θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί την επόμενη ημέρα μετά τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με νέους μηχανισμούς αντιμετώπισης του COVID.

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι πρόκειται για ιδέα της Καγκελαρίου Μέρκελ, η οποία στην προηγούμενη Σύνοδο είχε πει ότι οι ηγέτες θα πρέπει το προσεχές διάστημα να συναντώνται "τακτικά" για να καταγράφουν την κατάσταση με τον κορονοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ