Αθλητικά

22 Οκτωβρίου 2020 21:46

Europa League: “Στάση”... Ομόνοια για τον ΠΑΟΚ

Διάβασέ μου το...

“Σκούρα” τα βρήκαν οι Θεσσαλονικείς με αντιπάλους τους Κύπριους στην Τούμπα.

Europa League: “Στάση”... Ομόνοια για τον ΠΑΟΚ
-

Ο ΠΑΟΚ για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League υποδέχθηκε στην άδεια Τούμπα την Ομόνοια και έφερε ισοπαλία με 1-1. Σκόραρε για την ελληνική ομάδα, ο Μουργκ.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης φιλοξένησε στην συμπρωτεύουσα την κυπριακή ομάδα και ήθελε να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις του στον όμιλο, που βρίσκονται ακόμα η Αϊντχόφεν και η Γρανάδα. Η νίκη ήταν επιτακτική ανάγκη για τον δικέφαλο, αφού θεωρητικά επρόκειτο για το εύκολο ματς του γκρουπ, με την άπειρη Ομόνοια, αφού ήταν η παρθενική συμμετοχή της σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αλλά δεν τα κατάφερε φέρνοντας ισοπαλία με 1-1.

Οι ασπρόμαυροι μπήκαν πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί στο 5ο λεπτό, όταν ο Γιαννούλης βρήκε εξαιρετικά τον Τσόλακ, αλλά αυτός δεν έπιασε δυνατά το σουτ στην κίνηση και ο Φαμπιάνο μπλόκαρε εύκολα.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά στο 12' με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ που πέρασε λίγο άουτ και τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ομόνοια στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς σκόραρε με τον Μποτεάκ. Όλα ξεκίνησαν από το λάθος του Ίνγκασον που έδωσε ένα πλάγιο και στη συνέχεια ο Λέσιακς έβγαλε τη σέντρα και ο Μποτεάκ βρέθηκε ανενόχλητος στη μεγάλη περιοχή και από κοντά έγραψε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Μέχρι αυτό το σημείο οι Κύπριοι δεν είχαν κάνει απολύτως τίποτα στο ματς και δεν δημιουργήθηκε φάση μέχρι το 41', όπου η Ομόνοια έφτασε κοντά στο 2-0 με τον Παπουλή να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά των διχτύων του δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ χωρίς καμία έμπνευση στο παιχνίδι του προσπαθούσε μόνο με σέντρες, τις οποίες έδιωχνε με άνεση η κυπριακή άμυνα. Στο 44΄ ο Ζίβκοβιτς δοκίμασε ένα σουτ, αλλά δεν απείλησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

ΠΑΟΚ - ΟΜΟΝΟΙΑ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια αλλαγή για τον Άμπελ Φερέιρα, καθώς πέρασε στο ματς τον Ντούγκλας Αουγκούστο στη θέση του Εσίτι. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή, αφού η Ομόνοια είχε κλειστεί στην άμυνα της και ο Τσόλακ στο 52΄με κεφαλιά απείλησε, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Δυο λεπτά μετά και πάλι ο Κροάτης σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 56΄ήρθε η ισοφάριση για τον ΠΑΟΚ, με τον Τσόλακ να κλέβει την μπάλα και να δίνει στον Σβαμπ, ο οποίος γύρισε στον Μουργκ και αυτός από το ύψος του πέναλτι δεν αστόχησε γράφοντας το 1-1.

Η Ομόνοια πάλι από το... πουθενά λίγο έλειψε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα, όταν στο 61' ο Παπουλής έκανε την κάθετη πάσα και έβγαλε μόνο τον Τζιόνη απέναντι στον Ζίβκο Ζίβκοβιτς, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ απέκρουσε με το πόδι και έσωσε τον Δικέφαλο.

Ο ρυθμός του αγώνα δεν άλλαξε, με την ελληνική ομάδα να έχει την κατοχή και να απειλεί με συνεχόμενο σουτ, ενώ από αυτά στο 70' έδιωξε με δυσκολία ο Φαμπιάνο.

Στο 72', ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά στην ανατροπή με τον Γιαννούλη να κάνει τη σέντρα, και ο Λίφτνερ παραλίγο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν για δεύτερη φορά την εστία του Φαμπιάνο, απειλώντας με τον Σβαμπ στο 85΄και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τον ΠΑΟΚ να ήθελε κάτι παραπάνω...

Οι συνθέσεις 

ΠΑΟΚ (Άμπελ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Μάτος (62΄Ροντρίγκο), Εσίτι (46' Ντούγκλας Αουγκούστο), Σβαμπ, Γιαννούλης, Μουργκ (73΄Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς (73΄Τζόλης), Τσόλακ (62΄Σφιντέρσκι).

Ομόνοια (Χένινγκ Μπεργκ): Φαμπιάνο, Χούμποτσαν, Λούφτνερ, Λανγκ, Λέσιακς, Βίτορ Γκόμεζ, Τζιόνης, Τζόρντι Γκόμεζ (76' Κούσουλος), Παπουλής (76' Ασάντε), Μποτεάκ, Ντούρις (76' Κακουλής).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ