Κοινωνία

23 Οκτωβρίου 2020 07:23 Τελευταία ενημέρωση : 23 Οκτωβρίου 2020 13:58

Χρυσή Αυγή: Στη φυλακή οι καταδικασθέντες

Διάβασέ μου το...

Υπό κράτηση οι καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής. Σε ποιες φυλακές θα μεταφερθούν.

Χρυσή Αυγή: Στη φυλακή οι καταδικασθέντες
-

Το δρόμο προς τις φυλακές παίρνουν οι 37 κρατούμενοι της Χρυσής Αυγής, με τα φυλακιστήριά τους να φτάνουν στη ΓΑΔΑ, χωρίς την παρουσία των ίδιων στην Εισαγγελία, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.

Περίπου 30 από τους κρατούμενους θα μεταχθούν στις φυλακές Δομοκού, κάποιοι μεταξύ των οποίων και ο Ρουπακιάς, στο Μαλανδρίνο και λίγοι ακόμα στις φυλακές Τρικάλων.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες της Χρυσής Αυγής κρατούνται στη ΓΑΔΑ, ενώ με τη σύλληψη του Γιώργου Ρουπακιά, αργά το βράδυ της Πέμπτης, ολοκληρώθηκαν οι συλλήψεις των μελών της ηγεσίας αλλά και των στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα 27 άτομα κρατούνται στη γυναικεία πτέρυγα του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ, δέκα στο Μεταγωγών, ένας στη Θεσσαλονίκη κι ένας στην Κέρκυρα. Τα διευθυντικά στελέχη της Χρυσής Αυγής βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και κρατούνται χωρίς να έχουν προκαλέσει προβλήματα στον ίδιο χώρο. Υποβλήθηκαν σε ελέγχους, ενώ τα προσωπικά τους είδη βρίσκονται σε άλλο χώρο.

ΣΥΛΛΗΨΗ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ

Πλέον, από τους 39 καταδικασθέντες, οι 37 οδηγούνται στις φυλακές, εκτός του Χρήστου Παππά, ο οποίος γνωστοποίησε μέσω του δικηγόρου του ότι δεν προτίθεται να εμφανιστεί και του Γιάννη Λαγού,  ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες και θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Οι Αρχές έχουν ερευνήσει σπίτια που ο ίδιος είχε δηλώσει τόσο στην Αθήνα, όσο και στα Ιωάννινα, καθώς και οικογενειακό σπίτι στα Άνω Λιόσια. Έρευνες έγιναν και σε μοναστήρια, χωρίς όμως να έχουν εντοπιστεί τα ίχνη του.

Τόσο ο ίδιος όσο και οι συγγενείς του, φαίνεται πως δε χρησιμοποιούν τα τηλέφωνά τους, τα οποία παρακολουθούνται.

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής είχε εμφανιστεί τελευταία φορά στο ΑΤ Παπάγου, το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, την 1η Οκτωβρίου, για την τακτική παρουσία του. Έκτοτε δεν εμφανίστηκε ξανά, ενώ δεν έχει θεαθεί σε καμία φάση της επιχείρησης που στήθηκε στις 7 Οκτωβρίου, οπότε και η δίκη μπήκε στην τελική της ευθεία, με την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης.

«To αντισυνταγματικό επιτελικό κράτος Μητσοτάκη τα καταφέρνει μια χαρά όταν πρόκειται να συλλάβει ανήλικα δεκατετράχρονα παιδάκια, χωρίς ουσιαστικές κατηγορίες εναντίον τους και να τα αφήσει για μερόνυχτα στη ΓΑΔΑ. Δεν έχει, όμως, φαίνεται την ίδια αποτελεσματικότητα και τις ίδιες επιδόσεις όταν πρόκειται για καταδικασθέν ηγετικό στέλεχος της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και μάλιστα τον υπαρχηγό της, Χρήστο Παππά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Χρήστος Σπίρτζης.

«Όλη η δημοκρατική Ελλάδα περίμενε με αγωνία την ανακοίνωση των ποινών στη δίκη της Χρυσής Αυγής και την απόφαση για την μη αναστολή των ποινών. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όφειλε να γνωρίζει που βρίσκονται και να συλλάβει τα μέλη του διευθυντηρίου της Χρυσής Αυγής σε περίπτωση που αυτή ήταν η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης. Η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά και το γεγονός ότι διαμηνύει ότι δεν επιθυμεί να παραδοθεί αποδεικνύει την πλήρη ανετοιμότητα των Αρχών, γελοιοποιεί τους Θεσμούς, τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη. Συνιστά μία ακόμη απόδειξη της δυσανεξίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις δημοκρατικές διαδικασίες, λίγες μέρες μετά την επικοινωνιακή μάχη εντυπώσεων που επιχείρησε να δώσει ενάντια στη Χρυσή Αυγή. Θα αναλάβουν επιτέλους ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδης τις ευθύνες τους;», καταλήγει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ.