Καιρός

31 Οκτωβρίου 2020 06:44

Καιρός: Τοπικές μπόρες και υγρασία το Σαββατοκύριακο

Διάβασέ μου το...

Σε ποιες περιοχές θα είναι ηλιόλουστος ο καιρός και που αναμένονται βροχές. Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Καιρός: Τοπικές μπόρες και υγρασία το Σαββατοκύριακο
-

Το Σάββατο γενικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός. Σποραδικές βροχές αναμένονται στη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν από τις απογευματινές ώρες στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα μεταβλητοί ασθενείς. Η  θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και την Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις και είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι  άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 με γρήγορη εξασθένηση. Στα ανατολικά ασθενείς μεταβλητοί και από το μεσημέρι δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και την δυτική Στερεά αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις. Στη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο καλός θα είναι ο καιρός με λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες.Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί πό 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά  αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν πό βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ στα βόρεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση καιρού για 01-11-2020

Την Κυριακή αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ