Κοινωνία

31 Οκτωβρίου 2020 07:09 Τελευταία ενημέρωση : 31 Οκτωβρίου 2020 11:08

Σεισμός στη Σάμο: Σκηνές στήθηκαν σε γήπεδο για τους πληγέντες

Διάβασέ μου το...

Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους και τους τουρίστες, μετά τον φονικό σεισμό που συγκλόνισε το νησί.

Σεισμός στη Σάμο: Σκηνές στήθηκαν σε γήπεδο για τους πληγέντες
-

Μία δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι της Σάμου, μετά τα 6,7 Ρίχτερ που συγκλόνισαν το νησί το μεσημέρι της Παρασκευής και ενώ συνεχίζονται οι μετασεισμοί.

Πολλοί ήταν εκείνοι που πέρασαν τη νύχτα στο ύπαιθρο, ενώ σκηνές στήθηκαν σε γήπεδο για να φιλοξενήσουν κατοίκους και τουρίστες.

Οι συνθήκες δύσκολες, καθώς οι περισσότεροι δεν είχαν τον κατάλληλο ρουχισμό για να προφυλαχτούν από το κρύο, ενώ ορισμένοι δεν έχουν ξεπεράσει ακόμη το σοκ από την εφιαλτική επίσκεψη του Εγκέλαδου.

Σάμος - σεισμός - ζημιές

Δύο έφηβοι, 15 και 17 ετών, έχασαν τη ζωή τους, όταν καταπλακώθηκαν από έναν τοίχο στο Βαθύ. Είχαν τελειώσει το μάθημά τους και επέστρεφαν στα σπίτια τους. Η Πυροσβεστική ενημερώθηκε σχεδόν τρεις ώρες αργότερα και άμεσα συνεργεία διάσωσης έφθασαν στο σημείο. Απεγκλώβισαν τα παιδιά, αλλά δυστυχώς δεν είχαν τις αισθήσεις τους.

Σάμος - σεισμός - ζημιές

Ένας 14χρονος με σοβαρά κατάγματα αεροδιακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού» και υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση.

Σάμος - σεισμός - ζημιές

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν υποστεί οι υποδομές του νησιού, όπως διαπίστωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος έσπευσε στη Σάμο για να διαπιστώσει την έκταση της καταστροφής και να συντονίσει την επιχείρηση για την αρωγή των πληγέντων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ