Υγεία - Περιβάλλον

02 Νοεμβρίου 2020 06:53 Τελευταία ενημέρωση : 02 Νοεμβρίου 2020 14:12

Κορονοϊός - Πειραιάς: Συναγερμός για τα κρούσματα σε γηροκομείο (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Σοκ από τον διψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Μεταφορά ασθενών σε νοσοκομείο. Σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών.

Κορονοϊός - Πειραιάς: Συναγερμός για τα κρούσματα σε γηροκομείο (βίντεο)
-

(φωτογραφία αρχείου)

Έντονη είναι η ανησυχία στον Πειραιά για τα κρούσματα που εντοπίστηκαν στο γηροκομείο με την επωνυμία “Άσυλον Πενήτων Βασ. Αθανασίου Πρωθιερέως”.

Η διοίκηση ανακοίνωσε 20 επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19, εκ των οποίων δύο αφορούν σε νοσηλευτικό προσωπικό, τα οποία ανιχνεύτηκαν στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου που υποβάλλει το Ίδρυμα, όλο το προσωπικό, σε τακτά διαστήματα.

Τα υπόλοιπα 18 αφορούν σε τροφίμους. Τα κρούσματα αυτά προέκυψαν κατόπιν ελέγχου του ΕΟΔΥ, μετά από αίτημα του Ιδρύματος και την ενημέρωση που του παρείχε αναφορικά με τις δύο θετικές νοσηλεύτριες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιδρύματος, όλοι οι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί, ενώ ακολουθείται το προβλεπόμενο πρωτόκολλο. Όπως αναφέρουν πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τέσσερις ασθενείς με κορονοϊό διακομίσθηκαν στο “Αττικό”.

Σε δηλώσεις που έκανε το πρωί η διευθύντρια του γηροκομείου, Ευαγγελία Κονταξή, διαβεβαίωσε πως όλοι οι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί. Είπε επίσης πως έχουν δεν αναμένονται αποτελέσματα άλλων δειγματοληπτικών ελέγχων, καθώς έγιναν συνολικά 225.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ