Καιρός

04 Νοεμβρίου 2020 05:42

Καιρός: τοπικές βροχές στην μισή Ελλάδα την Τετάρτη

Διάβασέ μου το...

Πότε και που θα είναι πιο ισχυρά τα φαινόμενα. Πως θα κινηθεί η θερμοκρασία. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Τοπικές βροχές στα βόρεια και βαθμιαία στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη θα εκδηλωθούν την Τετάρτη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ, από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα μέχρι 7 μποφόρ.

Στην σεισμόπληκτη Σάμο, αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και πιθανώς να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και βόρεια από το μεσημέρι. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 3  με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και το βράδυ στα ανατολικά θα ενισχυθούν τοπικά σε 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί άνεμοι, ασθενείς, ενώ από το απόγευμα θα πνέουν ανατολικοί-νοτιοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες και από το απόγευμα γενικά αίθριος καιρός. Στην Μακεδονία θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, κυρίως από το μεσημέρι. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στη Μακεδονία θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Στα δυτικά θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι, βαθμιαία θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βορειοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και νυχτερινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς άνεμοι, στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί άνεμοι, 3 με 4 μποφόρ, από το μεσημέρι τοπικά 5 και το βράδυ στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι,3 -4 με 5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ, βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ και από αργά το απόγευμα στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, κατά τόπους, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Πέμπτη

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές από τα βόρεια και στο Ιόνιο πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά, 3 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ