Πολιτική

11 Νοεμβρίου 2020 07:51 Τελευταία ενημέρωση : 11 Νοεμβρίου 2020 07:50

Στην Αθήνα ο Φατάχ Αλ Σίσι

Διάβασέ μου το...

Η πρώτη επίσκεψη αξιωματούχου της Αιγύπτου, μετά την υπογραφή για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Στην Αθήνα ο Φατάχ Αλ Σίσι
-

 

Μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Aμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, σήμερα Τετάρτη 11 και αύριο Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε το βράδυ της Τρίτης, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, τον Αιγύπτιο Πρόεδρο.

Το πρωί της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Αιγύπτου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντήσει την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αλ Σίσι - Δένδιας

Αλ Σίσι - Δένδιας

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα υποδεχτεί τον κ. Αλ Σίσι στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το βράδυ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Αιγύπτιου ομόλογου της.

Το πρωί της Πέμπτης ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη στην Αθήνα Αιγύπτιου υψηλού αξιωματούχου μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου για την οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης μεταξύ των δύο κρατών, που υπογράφηκε στο Κάιρο τον περασμένο Αύγουστο μεταξύ του Έλληνα ΥΠΕΞ και του Αιγύπτιου ομόλογού του Sameh Shoukry.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ