Κοινωνία

19 Νοεμβρίου 2020 08:23 Τελευταία ενημέρωση : 19 Νοεμβρίου 2020 09:18

Κορονοϊός: στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διάβασέ μου το...

Στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" μεταφέρθηκε ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Ποια η κατάστασή του.

Κορονοϊός: στο νοσοκομείο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
-

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ο οποίος μεταφέρθηκε σήμερα προληπτικά στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας νοσηλεύεται σε απλή μονάδα Covid, έχει ήπια συμπτώματα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάστασή του κρίνεται καλή και δεν εμπνέει ανησυχία.

Ο Αρχιεπίσκοπος ήταν σε καραντίνα τις τελευταίες ημέρες, μετά τη λήξη των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Όλοι όσοι συμμετείχαν μπήκαν αυτοβούλως σε καραντίνα, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο κ. Ιερώνυμος είχε διαγνωσθεί αρνητικός τόσο στις ταχείες όσο και στις μοριακές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε μετά το πέρας των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και πριν τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, στις 14 του μήνα.

Χθες το βράδυ ανέβασε πυρετό και συγκεκριμένα 37.7 και κρίθηκε αναγκαίο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για παρακολούθηση. Πληροφορίες του ΑΝΤ1 αναφέρουν ότι ιατρικά τον έχει αναλάβει η καθηγήτρια πνευμονολογίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, ενώ τον είδε και ο κ. Τσιόδρας.

«Μετέχω και προσωπικά ως ποιμένας στη δοκιμασία που αφορά σε χιλιάδες αδελφούς μας στην πατρίδα μας και σε εκατομμύρια σε ολόκληρη την Οικουμένη. Μετέχω στην αγωνία και στον πόνο και στον φόβο όλων, που με την πίστη μας στον Θεό όλοι θα υπερνικήσουμε», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος στους στενούς του συνεργάτες λίγο πριν από την εισαγωγή του, υπογραμμίζοντας την ιερή υποχρέωση όλων μας να τηρούμε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμόδιων υγειονομικών Αρχών της Πολιτείας για να προστατεύουμε το υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης υγείας και ζωής.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχιεπισκόπου, Χ. Κονιδάρης, τόνισε ότι είναι σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ